Asus ROG Strix XG17AHP - prijenosni monitor za gamere

Asus je u svoju ponudu dodao prijenosni, gamerski USB-C monitor – ROG Strix XG17AHP uz kojeg isporučuje i tronožac, ako ga poželite koristiti kao obični, stacionarni monitor

Stjepan Bilić subota, 13. lipnja 2020. u 07:00

Asus je svoju ponudu gamerskih monitora proširio s još jednim modelom iz serije ROG Strix. Riječ je o modelu XG17AHP. Kako se iz samog naziva vidi riječ je o 17“ monitoru, točnije o monitoru s IPS zaslonom dijagonale 17,3“.

Ono po čemu se ovaj monitor izdvaja u odnosu na druge jest to što je riječ o prijenosnom monitoru koji ima vlastitu bateriju (7.800 mAh) kako ne bi trošio onu od primjerice prijenosnog računala, tableta ili pametnog telefona. Uz monitor dolazi i prigodna zaštitna navlaka koja ujedno služi i kao zaštita za ekran kada se ne koristi.

I dok spomenut navlaku u ponudi imaju i drugi proizvođači prijenosnih monitora Asus je otišao korak dalje te je u ponudu stavio i prigodan tronožac kojim će prijenosni XG17AHP monitor poprimiti sve odlike kakve imaju i stacionarni monitori koji su predviđeni za stalan boravak na stolu. Tronožac je dakako sklopiv pa ga je moguće ponijeti i sa sobom na put pri čemu neće zauzeti previše mjesta u putnoj torbi ili ruksaku.

ROG Strix XG17AHP odlikuje se razlučivošću od 1.920 x 1.080 točaka, frekvencijom osvježavanja od 240 Hz, brzinom odziva od 3 ms, osvjetljenjem od 300 nita te podrškom za 100% sRGB spektra. Nadalje tu su stereo zvučnici (2x 1W) i ESS Saber HiFi DAC. Od konektora ima po jedan USB Type-C te jedan Micro HDMI.

Autonomija monitora s jednim punjenjem baterije je oko 3,5 sata (240 Hz). Tijekom rada troši manje od 10W dok u stanju pripravnosti potrošnja pada na 0 W. Jednom kada dođe vrijeme punjenja baterije istu je moguće unutar jednog sata napuniti za 120 minuta korištenja. Masa samog monitora je 1.060 grama, sa tronošcem 1.760 grama.

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Cijena za globalno tržište nije poznata no na azijskom ista iznosi 569 eura.