Na WhatsAppu je od sada moguće automatski utišati pozive s nepoznatih brojeva

Kako navode iz WhatsAppa, značajka za automatsko utišavanje poziva s nepoznatih brojeva trebala bi pružiti korisnicima više privatnosti i veću kontrolu nad aplikacijom

Matej Markovinović srijeda, 21. lipnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash, Taylor Grote
Foto: Unsplash, Taylor Grote

Na WhatsApp stiže nova značajka koja omogućuje korisnicima da automatski utišaju dolazne pozive s nepoznatih brojeva, objavila je tvrtka na svom službenom blogu.

„Ova značajka osmišljena je kako bi vam pružila više privatnosti i veću kontrolu nad vašim dolaznim pozivima. Pomoći će u automatskom uklanjanju neželjenih poziva od nepoznatih ljudi i potencijalnih prevara. Ti pozivi neće zvoniti na vašem mobitelu, ali će biti vidljivi na popisu poziva, u slučaju da se ispostavi da je netko važan zvao“, objašnjavaju iz WhatsAppa.

📷 Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp

Osim što će se automatski utišati zvuk, onemogućit će se vizualni prikaz poziva kako se korisnik slučajno ne bi javio. Za uključivanje ove značajke, potrebno je otići u postavke WhatsAppa, odabrati odjeljak „Privatnost“ te „Pozivi“. Tamo će se pojaviti svojevrsni prekidač za opciju „Utišaj nepoznate pozivatelje“, kojeg je potrebno kliknuti.

Uz utišavanja nepoznatih poziva, na WhatsApp stiže i značajka osmišljena da informira korisnike o opcijama privatnosti i sigurnosti koje aplikacija nudi. Radi se, naime, o svojevrsnoj provjeri privatnosti (Privacy Checkup), koja pokriva nekoliko kategorija, uključujući dopuštanje korisnicima da izaberu tko ih može kontaktirati i dodavanje dodatne sigurnosti njihovom računu poput dvofaktorske autentifikacije.

📷 Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp