Google zatvara uslugu za kupnju i posuđivanje filmova

Usprkos promjenama, Google kaže da će korisnici i dalje moći pristupiti kupljenim filmovima i serijama unutar nove aplikacije

Matej Markovinović utorak, 12. prosinca 2023. u 11:18
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google ja najavio konačno zatvaranje usluge Google Play Movies & TV 17. siječnja 2024. godine, čime se okreće potpunoj integraciji s aplikacijom Google TV i YouTubeom.

„Uvodimo neke promjene kako bismo pojednostavili način na koji kupujete i pristupate filmovima i TV emisijama putem Googlea. S ovim promjenama, Google Play Movies & TV više neće biti dostupni na uređajima s Android TV-om ili web stranici Google Play. Međutim, i dalje ćete moći pristupiti svim svojim prethodno kupljenim naslovima“, objašnjeno je na Googleovoj stranici.

Naime, Google već neko vrijeme odvaja korisnike od svoje usluge za kupnju i najam filmova, stoga bi proces tranzicije na novu aplikaciju trebao biti jednostavan. Portal 9to5Google napominje da će se kupljeni filmovi ili serije moći i dalje gledati, samo što će se preuzimati s drugoga mjesta.

Inače, Google nije jedini koji konsolidira svoje aplikacije i usluge za zabavu. Apple je, primjerice, predstavio osvježenu TV aplikaciju koja omogućuje pristup usluzi Apple TV Plus, kao i kupovinu te iznajmljivanje emisija i filmova, sve na jednom mjestu.