ChatGPT za iOS dobiva nove značajke, uključujući integraciju sa Siri

Aplikacija ChatGPT za iOS dobiva integraciju sa Siri i aplikacijom Shortcuts, kao i optimizaciju za iPad. Korisnike će također razveseliti i mogućnost korištenja drag-and-drop funkcije između Appleovih uređaja

Matej Markovinović petak, 9. lipnja 2023. u 17:51
📷 Foto: Pexels
Foto: Pexels

Svega tri tjedna otkad je ChatGPT dobio službenu aplikaciju za iOS, stiže veliko ažuriranje koje donosi nekoliko korisnih značajki, uključujući integraciju s Appleovim glasovnim asistentom Siri te aplikacijom Shortcuts.

Naime, korisnici iOS-a sada mogu stvoriti prilagođeni ChatGPT odjeljak u Shortcutsu, koji se može povezati s drugim aplikacijama i izvršiti neku traženu radnju. Primjerice, od ChatGPT-a se mogu zatražiti detaljne upute za rješavanje nekog problema, koje se zatim mogu spremiti kao nova bilješka ili poslati prijatelju.

Kako prenosi Engadget, korisnici iOS-a mogu od Siri zatražiti otvaranje ChatGPT-a ili stvaranje odjeljaka unutar Shortcutsa. Inače, ChatGPT za iOS već koristi OpenAI-jevo prepoznavanje govora Whisper za glasovni unos, a integracijom s Appleovim glasovnim asistentom, tvrtka želi dublje proširiti svoju pristupačnost.

Osim toga, Appleova poznata drag-and-drop funkcija sada funkcionira i s ChatGPT-om, a navodi se da je aplikacija sada u potpunosti optimizirana za iPad.

Unatoč ovom većem ažuriranju, Apple i dalje ne dopušta svojim zaposlenicima korištenje ChatGPT-a. Kao što smo pisali krajem prošlog mjeseca, tehnološki gigant iz Cupertina strahuje od curenja osjetljivih podataka te činjenice da se OpenAI-jev chatbot sve više integrira u Microsoftove alate.

Usprkos tome, OpenAI nastavlja poboljšavati svoga chatbota i aplikaciju, što dokazuje činjenica da ga uskoro planiraju dovesti i u Google Play Store.