Lenovo najavio gamerske laptope Legion 5i i Legion 7i

Lenovo je najavio dva nova gamerska laptopa iz serije Legion. Legion 5i i Legion 7i dobili su nove, jednostavnije nazive te će na tržištu zamijeniti modele Legion Y540 i Legion Y740

Stjepan Bilić subota, 4. travnja 2020. u 07:00

Lenovo je najavio dva nova gamerska laptopaLegion 5i Legion 7i. Kao i većina drugih proizvođača koji ciljanju na gamere tako se i Lenovo odlučio u nove modele ugraditi najnovije Intelove i Nvidijine tehnologije - nove Comet Lake-H procesore (do Core i9-10980HK) te nove RTX 2060, 2070 i 2080 Super Max-Q grafičke kartice.

Osnovni model dobio je naziv Legion 5i i njegova je zadaća na tržištu zamijeniti prošlogodišnji model Legion Y540. Moćniji, Legion 7i po istom će receptu na tržištu zamijeniti model Legion Y740. Proizvođač navodi kako će navedeni laptopi biti prvi na tržištu koji će koristiti Nvidijinu Advanced Optimus tehnologiju uštede energije.

Legion 5i
Legion 5i

Zadaća Advanced Optimusa je da u trenutcima kada nema potrebe za velikom grafičkom snagom (prilikom surfanja, gledanja filmova, slušanja glazbe i sl.) grafički dio posla prebaci na integriranu grafiku koja je dio Intelovih procesora. U slučaju da korisnik pokrene neku igru ili neku zahtjevniju aplikaciju Advanced Optimus će upogoniti diskretnu grafičku karticu, potrošnja energije će u tom slučaju biti povećana, autonomija laptopa manje, ali će i izvođenje igara i aplikacija biti fluidnije.

Legion 7i
Legion 7i

Lenovo nije objavio detaljne specifikacije novih modela, no zna se kako će kupci Legion 5i i Legion 7i model moći birati između više različitih procesora i više različitih grafičkih kartica. No nekih ograničenja će biti, Legion 5i moći će se konfigurirati zaključno s grafikom RTX 2060, a za Legion 7i u ponudi će biti i RTX 2080 Super Max-Q. Oba modela imat će zaslone koji će podržati G-SYNC tehnologiju.

Što se cijena tiče, početna cijena za Legion 5i iznosit će oko 1.000 USD (RTX 2060) dok će početna cijena za Legion 7i biti oko 1.200 USD (RTX 2070), dok cijena Legion 7i modela s RTX 2080 Super max.Q grafikom trenutno nije poznata. No ima još dovoljno vremena i za specifikacije i za cijene, jer se navedeni laptopi na tržištu ne bi trebali naći prije svibnja 2020.