HAF 700 - novo kućište Cooler Mastera

Cooler Master se vraća korijenima svoje HAF serije uvođenjem HAF 700 kućišta kojemu je glavni fokus na protoku zraka i performansama

Tomislav Stanković petak, 16. rujna 2022. u 06:00

HAF 700 full tower kućište izrađeno je od čelika i plastike dok je lijeva bočna strana od kaljenog stakla. Dimenzije kućišta su 556 x 279 x 540 mm, a podržava cijeli niz matičnih ploča kao što su Mini ITX, Micro ATX, ATX, E-ATX, SSI CEB, SSI EEB.

HAF 700 ima prednju ploču od pune mreže, podešenu za smanjenje rezonancije i smanjenje razine buke. U kućištu dolaze instalirana dva Sickleflow ARGB PWM ventilatora od 200 mm (naprijed) i tri od 120 mm (s donje i stražnje strane) koji bi trebali osigurati optimalan protok zraka.

Osim protoka zraka ovi ARGB Gen2 ventilatori, koji podržavaju i MasterPlus+ integraciju, nude opciju prilagodbe svjetlosnih efekata te su ARGB Gen1 kompatibilni.

Za razliku od HAF 700 EVO kućišta koje je napravljeno s većim fokusom na vizualno, HAF 700 je dizajniran u ravnoteži između različitih ukusa u vizualnoj privlačnosti i funkcionalnosti.

Nakon instalacije svih osnovnih hardverskih komponenti, koje je moguće ugraditi bez korištenja alata, u kućištu bi trebalo ostati dovoljno slobodnog prostora za praktično upravljanje kabelima, postavljanje dodatnih diskova i drugih komponenti bile one funkcionalne ili vizualne.

Kućište bi u Europi trebalo biti dostupno krajem rujna ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 359 eura.