Huawei održao globalni summit za zajednički napredak u digitalnoj budućnosti

Huawei je u Shenzhenu održao 20. izdanje svog godišnjeg Global Analyst Summita (HAS). Summitu je nazočilo više od tisuću industrijskih i financijskih analitičara, ključnih opinion makera i predstavnika medija iz cijelog svijeta koji su se okupili kako bi razgovarali o stanju ICT industrije, uključujući razvojne strategije, smjernice za digitalnu transformaciju i buduće trendove u industriji

Bug.hr ponedjeljak, 24. travnja 2023. u 12:00
Dr. Zhou Hong, predsjednik Huaweijevog Instituta za strateška istraživanja
Dr. Zhou Hong, predsjednik Huaweijevog Instituta za strateška istraživanja

Sabrina Meng, zamjenica predsjednice Huaweija, rotirajuća predsjednica i financijska direktorica, otvorila je uvodno izlaganje:

Digitalizacija je kao ocean cijele industrije koji je ključni pokretač svih promjena. Huawei će nastaviti ulagati u domene kao što su povezivost, računalstvo, pohrana i cloud. Cilj nam je pružiti našim klijentima digitalnu infrastrukturu koja ima najjednostavniju moguću arhitekturu s najvišom mogućom kvalitetom koja pruža najbolje moguće iskustvo uz najniže moguće troškove. Naš je cilj pomoći organizacijama da postanu digitalne u četiri faze: digitalizacija procesa, izgradnja digitalnih platformi, omogućavanje umjetne inteligencije temeljene na platformi i korištenje inteligencije. Došlo je vrijeme da zajedno napredujemo u ovoj novoj i uzbudljivoj digitalnoj budućnosti.

Sabrina Meng, zamjenica predsjednice Huaweija
Sabrina Meng, zamjenica predsjednice Huaweija

Meng je podijelila i tri glavna zaključka iz Huaweijevog gotovo desetogodišnjeg iskustva u digitalnoj transformaciji. 

"Prvo, strategija je ključna. Digitalna transformacija odnosi se na strateško planiranje i strateške odluke. Svaka uspješna digitalna transformacija mora biti vođena strategijom, a ne tehnologijom. Na drugom mjestu su podaci. Oni stvaraju vrijednost samo kada kruže kroz organizaciju, tako da je strukturirano upravljanje podacima ključno. Integriranje podataka u različitim dimenzijama stvorit će još veću vrijednost. Treće, inteligencija je destinacija. Podaci redefiniraju produktivnost. Digitalizacija procesa i izgradnja digitalnih platformi pomaže u čišćenju, vizualizaciji i spajanju podataka, postavljajući temelje za digitalnu transformaciju. Korištenje inteligencije omogućava nam da koristimo podatke ‘na zahtjev’, lakšima za razumijevanje i djelotvornima, podižući digitalnu transformaciju na višu razinu."

Dr. Zhou Hong, predsjednik Huaweijevog Instituta za strateška istraživanja, podijelio je Huaweijeve hipoteze i vizije o budućem inteligentnom svijetu, s detaljima kako možemo transformirati iskustvo u strukturirano znanje i postaviti temelje za inteligenciju.

"Ponovno promišljanje pristupa mrežama i računalstvu je ključno dok se krećemo prema inteligentnom svijetu. U networkingu imamo sve što je potrebno za pomak izvan granica Shannonovih teorema, kao i primjene njegove teorije – kako bismo potaknuli 100 puta povećanje mrežnih mogućnosti tijekom sljedećeg desetljeća. U računalstvu ćemo ići prema novim modelima, arhitekturama i komponentama te poboljšati našu sposobnost razumijevanja i kontrole inteligencije. Također ćemo nastaviti istraživati korištenje umjetne inteligencije za industrijske primjene, znanost i još mnogo toga."

Nakon dva uvodna predavanja uslijedila je panel rasprava o ulozi koju digitalna produktivnost ima u pokretanju digitalizacije industrije, izazovima s kojima se industrije suočavaju u procesu digitalizacije, preporučenim radnjama, kao i očekivanjima za industrije u procesu izgradnje svoje digitalne produktivnosti. Panelisti su bili Li Peng, glavni stručnjak China Southern Power Grid Corporation i direktor njezine Digital Power Grid Group; Liang Yongji, izvršni direktor inženjeringa i tehnologije u Upravi zračne luke Hong Kong; Liu Hong, voditelj tehnologije u GSMA u Velikoj Kini; i Charles Ross, direktor tehnologije i društva u Economist Impact.

Ovogodišnji jubilarni 20. summit održao se od 19. do 20. travnja. Za više informacija, posjetite: https://www.huawei.com/en/events/has