Dva dana učenja, novih trendova i dobre zabave – sve je to donio ovogodišnji The Geek Gathering

Još jedno izdanje The Geek Gatheringa u Osijeku je okupilo entuzijaste, profesionalce i zaljubljenike u tehnologiju, pružajući im priliku da se povežu, razmjene iskustva i uživaju u raznolikim sadržajima

debug.hr utorak, 10. listopada 2023. u 14:57

The Geek Gathering, jedan od najvažnijih događaja za ljubitelje tehnologije i geek kulture u Osijeku i šire, uspješno se održao 5. i 6. listopada. Ovaj događaj okupio je entuzijaste, profesionalce i zaljubljenike u tehnologiju, pružajući im priliku da se povežu, razmjene iskustva i uživaju u raznolikim sadržajima.

Sada već tradicionalno, konferencija se održala u srcu Osijeka, na nekoliko različitih lokacija kako bi se svim sudionicima osigurao pristup različitim aspektima geek kulture. Tijekom dva dana, više od 400 posjetitelja moglo je sudjelovati u raznovrsnim radionicama, predavanjima, panelima i zabavnim događanjima.

Geekovska "antikonferencija"

Događaj je započeo panel raspravom na temu "Budućnost Osijeka s AI tehnologijom" gdje su sudionici grada Osijeka zajedno s poduzetnicima raspravljali o navedenoj temi. Sljedeći dan bio je u znaku motivacijskih predavanja gdje su znanstvenici s Yalea i Harvarda, zajedno s domaćim poduzetnicima podijelili priče o svom uspjehu. Neki od predavača došli su iz uspješnih tvrtki kao što su Google, Sofascore, Undabot, Codeasy, Aircash što je uvelike obogatilo ovu "antikonferenciju" kako je organizatori od milja nazivaju.

Jedan od istaknutih aspekata ovogodišnjeg The Geek Gatheringa bio je naglasak na tehnologiji. Različite radionice i predavanja u petak su pokrili teme kao što su virtualna stvarnost, umjetna inteligencija i mnoge druge tehnološke inovacije.

Poseban naglasak bio je na zajedništvu i umrežavanju. Sudionici su imali priliku upoznati istomišljenike, razmijeniti iskustva i stvoriti nova prijateljstva i partnerstva. Atmosfera konferencije bila je ispunjena pozitivnom energijom i entuzijazmom, što je dodatno obogatilo cjelokupno iskustvo.

"The Geek Gathering je još jednom dokazao kako geek kultura ima značajno mjesto u gradu Osijeku i da postoji velika potreba za ovakvim događajima. S nestrpljenjem očekujemo što će nam sljedeće godine donijeti ova fantastična konferencija koja spaja tehnologiju, geek kulturu i zajedništvo u jedinstveno iskustvo za svakog sudionika", zaključili su organizatori.