Appleov WWDC 2020 seli online

Kao što se očekivalo, Apple ove godine neće održati svoju tradicionalnu developersku konferenciju u dosadašnjem obliku, već će se sve planirano preseliti na Internet

Sandro Vrbanus petak, 13. ožujka 2020. u 20:15

Dugačkom nizu događaja koji su u cijelom svijetu odgođeni, otkazani ili na bilo koji način pogođeni pandemijom koronavirusa pridružio se, očekivano, i WWDC. Najveća developerska konferencija koja se bavi Appleovim ekosustavom ove će godine ipak biti održana, ali će se sva događanja, umjesto u konferencijskom centru u San Joseu, odvijati online.

Početkom lipnja Apple će tako iz predostrožnosti svoj WWDC 2020 održati u potpuno novom formatu. Svi koji će htjeti saznati novitete iz svijeta iOS-a, iPadOS-a, macOS-a, watchOS-a i tvOS-a moći će to učiniti putem Interneta.

Čelni ljudi Applea koji inače drže prezentacije na ovom događaju, Phil Schiller i Craig Federighi, najavili su kako će ovogodišnji WorldWide Developers Conference biti bogat najavama novih proizvoda i tehnologija, kao i drugim sadržajima za njihovu veliku developersku zajednicu.

Sve detalje o programu i načinima sudjelovanja u istome iz Applea su obećali uskoro objaviti na službenim stranicama konferencije. Osim selidbe konferencije na web, Apple je najavio i kako će kompanijama koje su sudjelovale u organizaciji WWDC-a, a koje će sada ostati bez dijela prihoda, uplatiti ukupno milijun dolara da im kompenzira gubitke nastale ovom odlukom.