Apple potvrdio da Screen Time greškom poništava postavke, što djeca "zloupotrebljavaju"

Navedena greška djeci omogućava da prekorače prethodno postavljena vremenska ograničenja, za korištenje igara i aplikacija, postavljena od strane njihovih roditelja

Tomislav Stanković utorak, 1. kolovoza 2023. u 06:00
📷 Image: Oliur, Unsplash
Image: Oliur, Unsplash

Screen Time postavke odnose se na niz kontrola koje roditeljima omogućuju konfiguriranje ograničenja za korištenje Apple uređaja putem Family Sharinga za njihovu djecu.

Kontrole uključuju rasponu vremena provedenog na određenim kategorijama aplikacija, poput igrica, preko ograničenja komunikacije, do načina rada koji dopušta samo telefonske pozive i aplikacije koje je roditelj odobrio.

"Pomoću Ograničenja sadržaja i privatnosti u Screen Timeu možete blokirati ili ograničiti određene aplikacije i značajke na uređaju vašeg djeteta. Također možete ograničiti postavke na svom iPhoneu, iPadu ili iPod touchu za eksplicitan sadržaj, kupnje i preuzimanja te privatnost.", navedeno je u dijelu vezanom uz roditeljsku kontrolu.

📷 Image: Apple
Image: Apple

Problem za roditelje

TechCrunch prenosi, da se postavke koje roditelji zadaju resetiraju ili ne sinkroniziraju sa svim uređajima što djeci omogućava nesmetano korištenje svih igara i aplikacija na dostupnom uređaju.

Iako je za iOS 16.5 objavljeno da "rješava problem zbog kojeg se Screen Time postavke mogu poništiti ili se ne sinkronizirati na svim uređajima" izgleda da to ipak nije tako i da je problem prisutan na iOS-u 17 beta.

Postoje i aplikacije trećih strana, kao što su Qustodoio i Bark, koje nude iste i dodatne značajke, ali one nisu besplatne. Uz to dodatni problem predstavlja kada roditelji naviknu koristiti Appleove alate za rješavanje nekih problema i na njih ova greška, za koju se još ne zna kada će biti ispravljena, ima najviše utjecaja.