Igre

Top 10 mobilnih Android i iOS igara koje će vas zabaviti

📷 Foto: Unsplash, Pandhuya Niking
Matej Markovinović nedjelja, 16. listopada 2022. u 11:05

Genshin Impact, Geometry Dash, Crossy Road i Monument Valley, samo su neke od igara koje su se našle na našem popisu onih za koje smatramo da su vrijedne igranja na mobitelu

Nekada su za igranje videoigara bile rezervirane samo igraće konzole i računala, a danas to više nije slučaj. Mobiteli svake godine postaju sve snažniji, pa i igre koje mogu pokretati postaju sve „ozbiljnije“ i impresivnije, kako grafički tako i s tehničke strane.

Budući da su trgovine aplikacija zatrpane raznoraznim igrama, odlučili smo izdvojiti njih 10 za koje smatramo da su vrijedne igranja na vašim mobitelima.

Genshin Impact

Čak i ako niste mobilni igrač, vjerojatno ste čuli za Genshin Impact. Riječ je, naime, o igri na koju je donekle utjecao popularni The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a koja se može pohvaliti impresivnom grafikom u anime stilu te akcijskim RPG mehanikama.

Platforma: iOS, Android, PlayStation 4/5, Windows, iPadOS i GeForce Now

Cijena: Besplatno

League of Legends: Wild Rift

League of Legends s nama je od sad već davne 2009. godine, a od 2020. godine ima i svoju mobilnu verziju. Radi se, dakle, o klasičnom 5v5 MOBA naslovu optimiziranom za mobitele. Mečevi stoga traju oko 15 minuta, a kontrole su prilagođene manjim zaslonima.

Platforma: iOS i Android

Cijena: Besplatno

GRID Autosport

Iako se na mobitelima može preuzeti već nekoliko godina, GRID Autosport i dalje je jedna od najboljih trkaćih igara na Google Play Storeu i Apple App Storeu. Ova igra donosi odličnu grafiku i kontrole, dobru podršku za joystick, mnogo automobila te raznorazne staze po kojima se može utrkivati.

Platforma: iOS, Android, Nintendo Switch, PlayStation 3, Windows, Xbox 360, Linux i macOS

Cijena: 10,27 eura

Call of Duty: Mobile

Prije nego što je Call of Duty: Mobile službeno predstavljen, mnogi su smatrali da mobiteli jednostavno nisu napravljeni za FPS igre. No, mišljenja su se očito promijenila, pa je tako COD: Mobile ubrzo postao jedna od najpreuzimanijih igara na mobitelima. Iako je potrebno malo navikavanja, cjelokupna mehanika igre je i više nego zadovoljavajuća, a iskustvu uveliko pridonose i razni načini igre.

Platforma: iOS, Android i iPadOS

Cijena: Besplatno

Apex Legends Mobile

Apex Legends Mobile „najsvježija“ je igra na ovoj listi. Riječ je o battle royale FPS naslovu koji mnogo toga posuđuje od svog „starijeg brata“ na PC-u i konzolama. Tu su tako razni načini igranja, impresivna grafika, intuitivne kontrole te razni likovi (legende) s kojima se može igrati.

Platforma: iOS i Android

Cijena: Besplatno

Crossy Road

Crossy Road možda nema grafiku kao prethodno navedene igre niti je toliko „ozbiljan“ za tvrdokorne igrače, ali je jednostavno – zabavan. Riječ je, naime, o igri u kojoj je glavna zadaća prijeći što više polja, pazeći pritom da „protagonista“ (pilića ili slično) ne udari vlak, automobil ili da ne upadne u vodu. Da sve bude teže, tu su i neke prirodne prepreke, poput drveća i kamenja.

Platforma: iOS i Android

Cijena: Besplatno

Geometry Dash

Geometry Dash može se pronaći na trgovinama aplikacija još od 2013. godine, a i dalje je poprilično aktualan. To je akcijski platformer, koji se temelji prvenstveno na brzim reakcijama igrača u pratnji zaraznog ritma glazbe. Sve je dizajnirano u neon stilu, pa podsjeća na pojedine popularne igre iz 90-ih godina.

Platforma: iOS, Android, Windows, MacOS

Cijena: 1,45 eura

Monument Valley

U moru puzzle igara na mobitelima, posebice se ističe Monument Valley. Riječ je o igri koja odiše grafikom u stilu modernističkog umjetnika Mauritsa Cornelisa Eschera, stoga je vrlo hipnotička i opuštajuća. Glavni protagonist igre je princeza koju igrač vodi kroz labirinte optičkih iluzija, manipulirajući istovremeno svijetom oko sebe. Valja istaknuti da postoji i jednako dobar Monument Valley 2

Platforma: iOS, Android, Windows

Cijena: 3,99 dolara

Levelhead

Levelhead je zabavan 2D platformer temeljen na premisi da igrač samostalno izrađuje razine, koje kasnije može učitati u igru, gdje ih ostali igrači mogu potom preuzeti i isprobati. Oni kojima to ipak nije po volji, uvijek mogu prelaziti razine ostalih igrača ili one koje su učitane u igru po zadanim postavkama.

Platforma: Android, Windows

Cijena: 6,99 dolara

Alto's Odyssey

Endless runner igre nekoć su bili najpopularniji žanr na mobitelima, a danas su nekako pale u zaborav. Ipak, njihov je izbor i dalje velik, pa se na našoj listi našao Alto's Odyssey. Igrač upravlja sanboarderom u pustinji, koji za bodove radi raznorazne trikove. Jednostavna, grafički oku ugodna, a opet zabavna mobilna igra.

Platforma: iOS, Android, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Windows, tvOS

Cijena: Besplatno