GSC odabrao igrače umjesto ulagača, ništa od NFT-a u Stalkeru 2

Nakon gomile hvalospjeva o metaljudima i kako je to super za igru i igrače, GSC Game World je popustio pritisku i otkazao sve planove vezane uz nadolazeći S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl i NFT

Damir Radešić petak, 17. prosinca 2021. u 12:36

Jučer smo pisali kako su developeri nadolazeće survival pucačine S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, ekipa GSC Game Worlda, bombastično najavili skorašnje otvaranje tržnice na DMmarketu na kojoj bi u siječnju trebale započeti aukcije za predmete u igri koji ne bi vlasnicima donijeli nikakvu prednost, već bi bili isključivo kozmetičke naravi.

Uz to, tri igrača koji bi ponudili najviše su trebali dobiti svoje virtualne prikaze u vidu NPC-a čija bi lica bila kreirana prema njima, a čitava priča ne bi bila nimalo neobična da čitav projekt ne počiva na blockchainu i famoznom NFT-u o kojem ovih dana svi pričaju, te je očito kako su za ovo mahom zainteresirani ulagači, a ne pravi igrači.

Iako se na spomenutom DMmarketu već prijavilo 107.000 ljudi koji su se planirali domoći Stalker NFT-a, te su iste još uvijek aktivne, objava developera je naišla na masovno neodobravanje samih igrača koji smatraju da će NFT uništiti igru, a mnogi su zbog toga i odustali od nabavke. Dakako da takva reakcija nije prošla neopaženo, te je GSC Game World na nju reagirao potpunom izmjenom planova.

U svom novom tweetu kažu kako nas slušaju, te da su temeljem naših povratnih informacija odlučili otkazati sve vezano za NFT i Stalkera 2. Nastavljaju kako im je interes fanova i igrača glavni prioritet, a ovako brza odluka daje naslutiti kako ni sami nisu bili sigurni da su njihovi raniji planovi ispravni, ali su ih ipak probali pogurati - APP.

Jedna od poruka igrača na jučerašnju najavu NFT-a
Jedna od poruka igrača na jučerašnju najavu NFT-a