Igre

Domaći studio Balkanware najavio novi otkačeni simulator

Turbo Chicken Simulator. 📷 Foto: Balkanware
Matej Markovinović srijeda, 30. kolovoza 2023. u 20:15

'Naš cilj i vizija je zabaviti i nasmijati igrače humorističnim igrama. To je poprilično očito iz logotipa našeg tima, a i prve igre koja je najavljena', rekli su nam kreatori Turbo Chicken Simulatora

Domaći studio Balkanware nedavno je najavio svoju debitantsku igru za PC, Turbo Chicken Simulator, o kojoj se već govori na Redditu. Razlog tome leži upravo u samom konceptu igre - otkačeni simulator lude kokoši koja može, među ostalom, voziti i jugića.

Više o ovoj igri rekli su nam iz Balkanwarea, u kojem je inače pet ljudi. Tri su člana iz Slavonskog Broda, a dva iz Osijeka. 

"Turbo Chicken Simulator je RPG u kojem igrač skuplja XP (Iskustvene bodove) te s njima nadograđuje mogućnosti glavnog lika, u ovom slučaju lude kokoši koja ima super moći. Riječ je igri otvorenog svijeta u kojoj igrač ima mogućnost slobodnog kretanja po mapi veličine 64 kvadratna kilometra. Igrač XP u ovoj igri skuplja primarno kroz borbu s protivnicima, ali osim toga tu su razni zadaci koje treba ispuniti", objašnjava nam Balkanware. 

Zanimljivi elementi igre su to da kokoš nosi sunčane naočale, ispaljuje eksplodirajuća jaja, za ubrzanje koristi nitro, a vozi i Yugo. Cijela priča se temelji na tome da je rodni otok protagonista napadnut od strane kralja Foxslava 69 i njegove vojske naoružanih - lisica.

Turbo Chicken Simulator.  📷 Foto: Balkanware
Turbo Chicken Simulator. Foto: Balkanware

"Što se tiče tehničke izvedbe, naš cilj kod ove igre nije bio da pomičemo tehničke limite igara ili da radimo neku spektakularnu grafiku. Želimo da igru može pokrenuti bilo koje računalo. Tako da će igra prema onom što sad imamo raditi savršeno (60FPS @1080p) na računalima koja su stara i 10 godina. Grafički procesor GTX 970 će biti sasvim dovoljan za ugodno igranje igre", ističu developeri

Igra još nije gotova i iz Balkanwarea ne mogu otkriti točan datum njenog izlaska, ali kažu da sam razvojni proces neće dugo trajati, dijelom zbog njene jednostavnosti, a dijelom i zbog prethodnog iskustva cjelokupnog tima. U svakom slučaju, pozivaju sve zainteresirane igrače da dodaju Turbo Chicken Simulator na svoju Steam Wishlistu

"Naš cilj i vizija je zabaviti i nasmijati igrače humorističnim igrama. (...) Balkanware će se stoga fokusirati isključivo na humoristične igre. Ideja za sada imamo dosta, no njih ćemo ostaviti u tajnosti", zaključuju.