Ambiciozna SF strateška simulacija Remnant Protocol stiže ove godine na Steam

Tročlani tim koji potpisuje Remnant Protocol se nada privući fanove Star Warsa epskim bitkama brodova, kao i XCOM-ovce strateškim elementima koji usmjeravaju našu pobunu prema pobjedi

Damir Radešić utorak, 26. ožujka 2024. u 16:03

Ovogodišnji GDC je donio predstavljanje nekolicine novih naslova među kojima je mnogima zapeo za oko Remnant Protocol. Spomenutog potpisuje ekipa Progenitor Game Studiosa sastavljena od tri stalna člana i vanjskih suradnika, a svoj projekt opisuju kao spoj klasičnih herojskih priča poput Star Warsa i strateškog upravljanja logistikom na način kakvog je predstavio XCOM. Sama priča govori o ubojstvu carice nakon kojeg čitava galaksija zapada u anarhiju uz brojne oportunističke frakcije koje pokušavaju zauzeti njeno mjesto i nametnuti svoju diktaturu.

Kraj kaosa koji traje stoljećima bi mogle prekinuti svježe restrukturirane snage Remnanta koje će svim preostalim sredstvima pokušati svrgnuti nezakonitog vladara i vratiti mir koji je nekad vladao. Kako kaže Scott McCallum, jedan od osnivača Progenitor Game Studiosa, u pozadini svake kampanje se nalaze proceduralno generirani sadržaji zbog kojih će svako novo igranje biti drugačije, a obzirom na roguelite komponentu, igrači nikada ne mogu znati koji će od pilota poslanih u misiju preživjeti, a koje će izgubiti zauvijek. McCallum ne smatra igre u kojima igrači moraju upravljati svime i svačime do najsitnijih detalja zabavnima, jer je zbog jednog krivog poteza moguće potpuno zaglaviti, tako da njihov uradak u svakom trenutku omogućava povratak na scenu uz malo dodatnog truda.

Umjesto poteznog nadmudrivanja, svaka akcijska misija se odvija u stvarnom vremenu, te nas očekuje mnogo naganjanja svemirskim prostranstvima, sukob s protivničkim lovcima, napadi na njihove baze i koješta drugo dok širimo svoj utjecaj. Prema planu, Remnant Protocol bi se trebao pojaviti na Steamu već ove godine, a ako sve prođe kako su autori zamislili, nešto kasnije će objaviti i VR inačicu koja bi zbog akcijske igrivosti mogla biti posebno zanimljiva.