Alphawave demonstrirao interoperabilnost sučelja PCIe 6.0 s Keysightovom opremom

Demonstracija Alphawavea u suradnji s Keysightom, potvrđuje da su spremni za razvoj čipova sa sučeljem PCIe 6.0

Matej Markovinović srijeda, 3. siječnja 2024. u 07:15
Ilustracija. 📷 Foto: Unsplash
Ilustracija. Foto: Unsplash

Alphawave, pružatelj IP usluga i dizajner čipova, udružio je snage s Keysightom kako bi demonstrirali interoperabilnost svog sučelja PCIe 6.0 s Keysightovom opremom za testiranje pri brzini prijenosa podataka od 64 GT/s.

Kako prenosi Tom's Hardware, ovaj potez potvrđuje da je Alphawave spreman za razvoj čipova sa sučeljem PCIe 6.0, pridružujući se tako sve većem popisu tvrtki koje pripremaju ekosustav za dolazak prvih komercijalno dostupnih PCIe 6.0 uređaja u 2024. godini.

"Uzbuđeni smo zbog suradnje s Keysightom koja ubrzava prijelaz na 64 GT/s kroz napredno rješenje za validaciju novog sučelja i jača naše povjerenje u sposobnost da dosljedno pružamo rješenja za povezivanje, ubrzavajući tako AI obradu u računalstvu visokih performansi i infrastrukturi podataka“, priopćila je Letizia Giuliano, potpredsjednica marketinga u Alphawaveu.

Testiranja su pokazala da Alphawaveova implementacija sučelja ne radi samo na punoj brzini s Keysightovom opremom koristeći modulaciju PAM4, već podržava i protokol CXL 2.0, što je prvi takav slučaj u cijelom sektoru.

Osim toga, ova implementacija u potpunosti podržava i funkcije nove generacije sučelja, poput ispravljanja pogrešaka unaprijed (FEC) i FLIT-a. Štoviše, moguća je i nadogradnja na noviji protokol CXL 3.0.