Nvidijina nova serija GPU-ova stiže na tržište krajem sljedeće godine?

Na YouTube kanalu Moore's Law is Dead osvanuo je video u kojem se, među ostalom, tvrdi da će Nvidia izbaciti novu seriju GPU-ova već krajem sljedeće godine

Matej Markovinović subota, 23. prosinca 2023. u 09:15
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Nvidijina nova serija GPU-ova, RTX 50 „Blackwell“, stiže na tržište u četvrtom kvartalu 2024. godine, barem tako tvrdi Tom koji stoji iza kanala na YouTubeu Moore's Law is Dead.

„Serija Blackwell se priprema za lansiranje u četvrtom kvartalu 2024. godine. To još ovisi i o prodaji GPU-ova iz trenutne serije Ada Lovelace i o tome koliko će RDNA 4 biti konkurentna ove blagdanske sezone“, rekao je Tom u svom recentnom videu na YouTubeu.

Naveo je, također, da će Nvidia navodno napraviti „veliku stvar“ oko serije RTX 50 i učinkovitosti GPU-ova te da će koristiti TSMC-ov nadograđeni 3-nanometarski proizvodni proces. Korisnici bi, stoga, trebali očekivati veliku uštedu energije, veće brzine takta te dostojnu nadogradnju performansi u odnosu na trenutnu generaciju GPU-ova.

Iako Tom tvrdi da su ove informacije pristigle iz vjerodostojnih izvora, podsjećamo da još ništa nije službeno potvrđeno.