AMD proširuje podršku za razvoj AI-ja i ML-a na dodatne Radeone

Iz AMD-a ističu da nastoje omogućiti AI istraživačima i inženjerima strojnog učenja pristup širokom portfelju GPU-ova po različitim cijenama i razinama performansi

Matej Markovinović četvrtak, 15. veljače 2024. u 16:25
📷 Foto: AMD
Foto: AMD

AMD je najavio proširenje svoje podrške za razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja na dodatne modele grafičkih kartice linije Radeon, uključujući Radeon PRO W7800 i Radeon RX 7900 GRE. Ovim potezom, tvrtka nastoji omogućiti AI istraživačima i inženjerima strojnog učenja pristup širokom portfelju grafičkih kartica po različitim cijenama i razinama performansi.

Nadogradnjom na ranije najavljenu podršku za GPU-ove Radeon RX 7900 XT, XTX i Radeon PRO W7900 sa softverom AMD ROCm 5.7 i PyTorchom, AMD sada izdaje novi ROCm 6.0. Prema njihovim riječima, nova verzija donosi poboljšanja kako na hardverskoj, tako i na softverskoj strani, uključujući podršku za ONNX Runtime.

ONNX, inače kratica za Open Neural Network Exchange, je posrednički okvir za strojno učenje koji se koristi za pretvaranje AI modela između različitih ML okvira. Kao rezultat toga, korisnici sada mogu izvoditi zaključke na širem rasponu izvornih podataka na lokalnom AMD-ovom hardveru, - napominju iz AMD-a.

📷 Foto: AMD
Foto: AMD

Više informacija dostupno je na službenoj stranici AMD-a.