Google Chat predstavlja sažetke razgovora za poruke u Spacesu

Cilj sažimanja teksta je pružiti korisne sažetke za različite vrste teksta, kao što su dokumenti, članci ili govorni razgovori čime se želi umanjiti preopterećenost informacijama

Tomislav Stanković nedjelja, 20. studenog 2022. u 06:00
📷 Image: unsplash.com/@dadaben_
Image: unsplash.com/@dadaben_

Povećanjem popularnosti rada od kuće tj. hibridnog račina rada došlo je do informacijske preopterećenosti u mnogim tvrtkama gdje timovima postaje izazovno pratiti i održavati razmjenu informacija putem različitih komunikacijskih platformi.

Google tome želi doskočiti novom značajkom koja će unutar Spaces kartice Workspacea korištenjem umjetne inteligencije kreirati sažetke razgovora koji će biti prikazati na vrhu razgovora. To bi korisnicima trebalo poboljšati produktivnost i pomoći da bolje upravljaju velikom količinom informacija.

"Kartica uključuje popis sažetaka za različite teme o kojima se raspravlja u Spacesu. Ovu značajku omogućuje naš najsuvremeniji model apstraktnog sažimanja, Pegasus, koji generira korisne i sažete sažetke za razgovore u chatu, a trenutačno je dostupan odabranim premium poslovnim korisnicima Google Workspacea." - navode iz Googlea.