Vizija digitalne budućnosti – od umjetne inteligencije do zelene tehnologije

Sredinom svibnja u prostoru Ekonomskog fakulteta – Zagreb održat će se 14. po redu Dan informacijske tehnologije na temu vizije digitalne budućnosti

Bug.hr utorak, 12. ožujka 2024. u 14:14

Katedra za informatiku Ekonomskog fakulteta – Zagreb najavljuje 14. Dan informacijske tehnologije. Ovogodišnji događaj održat će se u srijedu 15. svibnja 2024. godine s početkom u 14 sati pod motom „Vizija digitalne budućnosti – od umjetne inteligencije do zelene tehnologije“.

Dan IT-a je manifestacija koju je Katedra za informatiku Ekonomskog Fakulteta – Zagreb pokrenula 2001. godine s ciljem popularizacije tema vezanih za primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije u poslovanju i ekonomiji. Svake godine odabire se jedna tema iz dinamičnog područja poslovanja i informatike dok je sama manifestacija podijeljena u dva dijela – predavanja pozvanih predavača i prezentaciju radova i projekata koje su izradili najbolji studenti smjera Poslovne informatike na diplomskom odnosno prediplomskom studiju.

Predviđeni raspored događanja za ovu godinu jest:

  • 14:00 – 15:30 Okrugli stol na temu Vizija digitalne budućnosti – od umjetne inteligencije do zelene tehnologije
  • 15:30 – 16:00 Dodjela nagrada najuspješnijim studentskim projektima izrađenim u sklopu kolegija Katedre za informatiku u akademskoj godini 2022./2023.
  • 16:00 – 16:30 Otvorenje izložbe informacijsko-komunikacijskih uređaja kroz povijest
  • 16:30 – nadalje Domjenak i druženje IT stručnjaka, alumni i studenata smjerova Katedre za informatiku i članova Katedre