Najavljujemo uvijek intrigantni "business" panel BFS-a: je li zlatno doba IT-a iza nas?

Ovoga četvrtka na Bugu Future Showu 2024 govorit će se i o "teškim" temama, poput aktualne krize i općenito poslovne situacije u domaćem IT sektoru. Ne propustite raspravu čelnih ljudi domaćeg IT-a

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 5. veljače 2024. u 06:00

Hrvatski tech sektor dugi je niz godina uživao status najperspektivnije, najzdravije i najbrže rastuće grane gospodarstva u kojoj se zapošljava "svakoga tko pokuca na vrata" i u kojoj plaće rastu prema europskim standardima. Međutim, onda je iz Amerike zapuhala takozvana "IT kriza" i stvari – makar naizgled i makar nakratko – preokrenula naglavačke.

U kakvom je stanju trenutačno hrvatski IT? Kome ide dobro, a kome ne baš? Kakva je perspektiva IT-jevaca u Hrvatskoj u godini pred nama? Prvaci domaće tech scene analizirat će omiljenu nam tech scenu britkim opservacijama koje će iz njih iskamčiti dugogodišnji moderator BFS-a, Petar Štefanić.

Na panelu će sudjelovati oni koji mogu dati brojne zanimljive odgovore na gore postavljena pitanja. To su:

Tajana Barančić – u našim krugovima u šali nazvana i "kraljica IT scene", dugogodišnja predsjednica CISEx-a, stekla je ugled kao najvjerodostojnija analitičarka regionalnog tech sektora, mađioničarka brojeva koja elementarnom matematikom svakodnevno dokazuje da je development strateško zanimanje, a IT strateška industrija za gospodarsku budućnost Hrvatske.

Dženan Lojo – direktor TIS Grupe sa sjedištem u Zagrebu, direktoa britanske tvrtke Bluebird IT Solutions te prokurist tvrtke TIS u Mariboru. U dva je mandata obnašao i funkciju podpredsjednika CISex-a. TIS Grupa pod njegovim vodstvom ostvaruje značajne poslovne uspjehe koji uključuju suradnje s najvećim globalnim i domaćim bankama te drugim ključnim financijskim institucijama.

Matija Žulj – dugogodišnji poduzetnik, direktor Agrivija, posvećen rješavanju globalnog problema hrane. Prema Financial Timesu jedan je od vodećih europskih inovatora u poljima prehrambene tehnologije, agtehnologije i izgradnje održivih prehrambenih sustava.

Saša Kramar – najnoviji član Uprave Spana te njihov direktor marketinga, prodaje i poslovnog razvoja (CMO). Zajedno s timom jača odnose s dobavljačima i partnerima, a funkcionira i kao Spanov savjetnik za međunarodno poslovanje. Osim što nadgleda aktivnosti u Hrvatskoj, nadgleda i Sloveniju, Ukrajinu i Azerbajdžan, uz stalni fokus na širenje na nova međunarodna tržišta.

PANEL: Hrvatska IT zima - je li zlatno doba tech scene iza nas ili renesansa tek dolazi? – na rasporedu je u glavnoj dvorani BFS-a, u četvrtak 8. veljače 2024. godine u 11:15 sati.