Na FOI-ju održan sastanak projekta za poticanje srednjoškolaca na upis STEM fakulteta

Projektom OOP4FUN želi se poboljšati provođenje nastave programiranja te potaknuti srednjoškolce da promjene svoju percepciju o programiranju i upišu STEM fakultete

Matej Markovinović subota, 10. prosinca 2022. u 15:25
📷 Foto: FOI
Foto: FOI

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), ovoga je tjedna održan međunarodni partnerski sastanak projekta OOP4FUN (Object Oriented Programming for Fun).

Riječ je o projektu financiranom Erasmus+ programom, koji je počeo s provedbom početkom ove godine, a koji je u organizaciji partnera Srednje škole Ivanec. Ciljevi projekta usmjereni su na poboljšanje provođenja nastave programiranja te poticanje srednjoškolce na upis STEM fakulteta i mijenjanje njihove percepcije o programiranju.

Također, organizatori projekta očekuju da će on omogućiti visokoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima i studentima stjecanje znanja u području programiranja te iskustvo rada i učenja, kako u međunarodnim timovima, tako i u online okruženju.

Uz FOI, partneri na projektu su i vodeća Europska sveučilišta u području informatike i računalstva te srednje škole iz Slovačke, Češke, Njemačke i Srbije. Svi će oni zajedno raditi na pet glavnih projektnih rezultata, o kojima se više može pročitati na službenoj stranici OOP4FUN-a.