Espresso Display - prijenosni monitor debljine 5 milimetara

Espresso Display trenutno vodi crowdfunding kampanju za kako kažu najtanji prijenosni monitor na svijetu, a ako sve bude prema planu na tržište bi trebao stići tijekom veljače 2020. godine

Stjepan Bilić ponedjeljak, 28. listopada 2019. u 06:00

Espresso Displays australska je tvrtka koja trenutno razvija istoimeni prijenosni monitor. Financijska sredstva za njegovu izradu odlučili su namaknuti putem crowdfunding kampanje na Kickstarteru i sudeći prema prikupljenom iznosu, Espresso Displays nije upitan.

Naime, tvrtka je od ulagača tražila samo 10.117 dolara, a dobila je znatno više – 149.539 dolara. Kako je do kraja kampanje ostalo još 27 dana očekuje se kako će prikupljeni iznos biti i veći. Espresso Displays stići će u dvije veličine – 13,3“ i 15,6“ te po retail cijenama od 320 i 350 USD. Za vrijeme trajanja kampanje mogu se prednaručiti uz popust od 40%. U ponudi će biti i dodatna oprema poput stylusa, zaštitih korica (služe i kao stalak) te metalnog stalka.

Oba monitora, osim veličine zaslona, dijele iste specifikacije, što je malo čudno, no dobro. Osjetljivi su na dodir i podržavaju do deset istovremenih dodirnih točaka. Razlučivost im je 1.920 x 1.080 točaka, osvjetljenje je 300 nita, kontrast 800:1, a vidljivi kutovi su 170 stupnjeva. Kućište im je od aluminija, težina 690 grama, a zaslon je od oštećenja zaštićen staklom. Monitor ima dva porta – USB Type-C i mini HDMI port.

Proizvođač navodi kako će konačna debljina monitora biti manja od pet milimetara. Zahvaljujući tome, Espresso Displays slovi za najtanji portabilni monitor na svijetu. Monitor će se moći koristiti na velikom broju uređaja, na PC i Mac računalima, igraćim konzolama, iPadu Pro te novijim Samsung, Huawei i Apple pametnim telefonima.