Span je preuzeo tvrtku Ekobit

U transakciji vrijednoj 5 milijuna eura, preuzeta je tvrtka Ekobit sa 70 zaposlenika koja 75% prihoda ostvaruje izvozom

Bug.hr utorak, 15. ožujka 2022. u 10:37

Span d.d je 14. ožujka 2022. potpisao ugovor o kupoprodaji kojim je preuzeo društvo Ekobit d.o.o.iz Zagreba, u transakciji vrijednoj 37.389.637,59 kuna. Dio cijene ovisi o poslovnim rezultatima Ekobita u 2022. godini i podložan je usklađenju.

Također,  dio cijene u iznosu od 3.266.496,00 kuna bit će plaćen dionicama Spana u svrhu ispunjenja Plana dodjele dionica radnicima Ekobita. To je bila odluka dosadašnjih vlasnika Ekobita, koji su, očito, htjeli nagraditi i svoje djelatnike.

"Ovo je odlična vijest za sve naše dionike – zaposlenike, korisnike i dioničare. Razvoj softverskih rješenja jedan je od četiri strateška segmenta Spanovog poslovanja, a pridruživanjem Ekobita upravo taj dio sada dodatno osnažujemo. U potpunosti smo komplementarni, radimo na istim tehnologijama pa udruživanje znanja i iskustva donosi korist za sve. Budući da sličan pristup dijelimo i kada je riječ o brizi za zaposlenike, vjerujem da ćemo se i u tom dijelu smisleno nadopunjavati, dijeleći potvrđeno dobre HR prakse”, izjavio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović

"Ulazeći u 30. godinu rada i razvoja naprednih softverskih rješenja, u Ekobitu smo odlučili da je vrijeme za iskorak. Pridruživanje Spanu gledamo kao priliku za novu dimenziju u razvoju poslovanja, a s obzirom na naše bogato iskustvo u izradi softverskih rješenja siguran sam da će ova akvizicija zbog sinergijskog učinka koje donosi dati snažan pečat i otvoriti neke nove prilike u daljnjem poslovanju Grupe”, izjavio je predsjednik Uprave Ekobita Goran Glišić.