Ricoh preuzeo Fujitsuov segment poslovnih skenera

PFU Fujitsu preimenovan je u PFU Ricoh, a osim šire ponude, krajnji korisnici neće primijetiti bitnu razliku u samim proizvodima, uslugama i korisničkoj podršci

Bug.hr utorak, 4. travnja 2023. u 12:56

PFU Fujitsu, vodeći proizvođač skenera za skeniranje dokumenata, preimenovan je u PFU Ricoh. Ova promjena rezultat je strateškog partnerstva između PFU Limited i Ricoh Company, Ltd., koje je uspostavljeno 2013. godine. Iako će ime tvrtke biti novo, korisnici neće vidjeti veliku razliku u proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka. PFU Ricoh će nastaviti proizvoditi i distribuirati svoje trenutne proizvode, uključujući serije fi i ScanSnap skenera za skeniranje dokumenata. Također će nastaviti razvijati nove proizvode koji će zadovoljiti potrebe korisnika i industrije skeniranja dokumenata.

PFU Ricoh je jedan od vodećih proizvođača skenera za skeniranje dokumenata, s dugogodišnjim iskustvom i inovativnim proizvodima koji zadovoljavaju potrebe klijenata u različitim sektorima poput financija, zdravstva, pravne industrije i mnogim drugima. Kao dio strateškog partnerstva s Ricohom, tvrtka ima pristup širokom portfelju inovativnih tehnologija koje će koristiti u razvoju novih proizvoda.

Osim što proizvodi skenere za skeniranje dokumenata, PFU Ricoh također razvija softverska rješenja za upravljanje dokumentima i digitalne radne procese. Također je poznat po tome što pruža rješenja za automatizaciju procesa skeniranja dokumenata i optimizaciju radnih procesa klijenata.

Uz proširenu ponudu podrška korisnicima ostaje jednaka

PFU Ricoh ostaje predan pružanju vrhunske usluge podrške svojim korisnicima putem svojih dosadašnjih kanala, putem svojih servisnih centara i web stranice. Ricoh je kupio PFU od Fujitsua kako bi proširio svoju ponudu proizvoda i usluga u segmentu skenera. Nakon akvizicije, skeneri PFU bit će dio portfelja proizvoda Ricoha, što znači da će biti dostupni i preprodavačima i klijentima. Proizvodi serije fi i SP neće biti izmijenjeni, a brend ScanSnap će i dalje biti dostupan. Brend Paperstream također će ostati nepromijenjen.

Brojevi modela skenera, brojevi dijelova neće biti promijenjeni, ali informacije o točnim promjenama i nadopunama bit će dostupne na web stranici Ricoha. Cijene se mogu promijeniti u skladu s tržišnim uvjetima, ali ne planiraju se bitne promjene niti rast cijena proizvoda.

Distribucija skenera Fujitsu nastavit će se dok se ne rasprodaju postojeće zalihe. Ricoh će ispuniti sve jamstvene obveze za Fujitsu i ispuniti sva obećanja koja je dao Fujitsu za vijek trajanja rezervnih dijelova. Ricoh će zadržati postojeće distribucijske kanale za Fujitsu skenere, a preprodavači će i dalje moći kupovati skenere izravno od PFU (EMEA) Limited ili Ricoh-a. Lokalni uredi Ricoha neće biti konkurencija tradicionalnim distributerima skenera.

PFU (EMEA) Limited planira početi s prodajom i nekih drugih Ricoh proizvoda u budućnosti. S obzirom na snažno strateško partnerstvo tvrtke PFU Ricoh i Ricoh, možemo očekivati da će tvrtka surađivati s Ricohom kako bi razvila nove proizvode koji se tiču upravljanja dokumentima, tiskanja i ostalih povezanih tehnologija. Kao jedan od vodećih proizvođača skenera u industriji, možemo očekivati da će PFU Ricoh i dalje biti predvodnik u inovacijama i razvoju novih proizvoda u industriji skeniranja dokumenata.