EXA Infrastructure proširuje partnerstvo s tvrtkom Digital Realty

Širenje ovog partnerstva između EXA Infrastructure i Digital realtyja ima za cilj proširiti povezivost na Sredozemlju

Bug.hr srijeda, 21. lipnja 2023. u 14:46

Digital Realty, najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operateru, najavio je potpisani memorandum o razumijevanju s tvrtkom EXA Infrastructure (EXA), najvećom namjenskom digitalnom infrastrukturnom platformom koja povezuje Europu i Sjevernu Ameriku. Strateška suradnja olakšat će širenje EXA-ine optičke infrastrukture na data centre Digital Realtyja diljem mediteranske regije, jačajući njegovu infrastrukturu povezivanja.

Nakon nedavnih implementacija EXA-e na lokacijama Digital Realtyja u Dublinu, Parizu i Zagrebu, odnos Digital Realtyja s EXA-om proširio se na 14 metorpolitanskih područja na globalnoj razini, omogućujući tvrtki da implementira svoje usluge na više tržišta i postavi infrastrukturu pored glavnih peering točaka diljem Europe i SAD-a. Potpisani Memorandum o razumijevanju signalizira buduće širenje na nova tržišta diljem Mediterana, uključujući Barcelonu, Heraklion na Kreti, Atenu, kao i druge lokacije na kojima je Digital Realty najavio kupnju zemljišta i buduću izgradnju novih data centara.

"Drago nam je proširiti naše strateško partnerstvo s tvrtkom Digital Realty kako bismo dodatno poboljšali povezanost između data centara diljem Europe i Sjeverne Amerike s Mediteranom kao ključnom i strateškom lokacijom za ovaj plan rasta", rekao je Steve Roberts, potpredsjednik mrežnih ulaganja u tvrtki EXA Infrastructure. "EXA kontinuirano unapređuje našu mrežu kroz ulaganja i partnerstva kako bismo osigurali da smo na čelu povezivanja naših korisnika diverzifikacijom naše mreže i odgovaranjem na zahtjeve za povećanom količinom prometa."

Ulaganja tvrtke Digital Realty u objekte za kolokaciju neovsne o operaterima na Mediteranu usklađena su sa širenjem EXA-inog zemaljskog i podmorskog sustava optičkih kabela, spajajući nove kapacitete, dodajući raznolikost i povećavajući otpornost diljem regije. Proširenjem ovog strateškog partnerstva, poduzeća i pružatelji usluga moći će se neprimjetno međusobno povezati i opsluživati mediteransku regiju na učinkovitiji način, istovremeno šireći svoje digitalne usluge na nova područja.

Mediteranska regija igra ključnu ulogu u globalnom digitalnom gospodarstvu, s novim usklađenim ulaganjima u data centre, zemaljske mreže i podmorske kabelske sustave koji povezuju Europu sa Sjevernom i Južnom Amerikom na zapadu, Afrikom na jugu te Bliskim istokom i Azijom na istoku. Telegeografija bilježi da je međunarodna propusnost u Južnoj Europi zabilježila preko 30% godišnjeg rasta od 2016., što predstavlja ukupno povećanje prijenosnog kapaciteta u regiji od gotovo 200%.

Jan-Pieter Anten, ko-direktor za regiju EMEA u tvrtki Digital Realty komentirao je: „Potreba za razmjenom podataka rezultirala je time da se mediteranska regija uspostavila kao kritično područje međupovezanosti između Europe i ostatka svijeta putem svoje visoko povezane mreže podmorskih kabela. Potpisivanje ovog Memoranduma o razumijevanju jača naš strateški odnos s tvrtkom EXA Infrastructure i predstavlja ključni korak naprijed u širenju pokrivenosti naše platforme PlatformDIGITAL® u regiji, dodatno podržavajući naše klijente u implementaciji njihovih ključnih usluga putem naše platforme za orkestraciju ServiceFabric™ diljem Mediterana i širom svijeta dok potreba za uslugama temeljenima na podacima nastavlja rasti na globalnoj razini.”