Elon Musk planira otpustiti polovicu Twitterovih zaposlenika

Kako bi smanjio troškove poslovanja tvrtke koju je platio 44 milijardi dolara, Elon Musk planira otpustiti oko 3.700 Twitterovih zaposlenika

Matej Markovinović četvrtak, 3. studenog 2022. u 11:43
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Twitter trenutno broji oko 7.500 zaposlenika, a novopečeni vlasnik tvrtke, Elon Musk, planira ih otpustiti oko 3.7000. Kako navode dobro upućeni izvori za Bloomberg, masovna otpuštanja stižu kao ključan potez za smanjenje troškova poslovanja i uštedu.

Naime, plan je da zaposlenici budu obaviješteni o otkazima već ovog petka, a oni koji budu otpušteni, dobit će 60 dana otpremnine. Musk također planira ukinuti i Twitterovu politiku koja je dopuštala zaposlenicima „vječni“ rad od kuće, kako bi samoinicijativno napustili tvrtku, uz poneke iznimke.

Prema pisanju Bloomberga, Musk je pod velikim pritiskom da pronađe načine za smanjenje troškova tvrtke, koju je, kako je i on sam rekao, preplatio. Podsjetimo, samoprozvani tehnološki kralj pristao je platiti 54,20 dolara po dionici u travnju (ukupno 44 milijardi), zatim se mjesecima pokušavao „izvući“ iz transakcije, no – bezuspješno.

Upravo je zbog uštede Musk zagovarao da Twitter Blue pretplata poskupi s 4,99 na 19,99 dolara te da se pretplatnicima pruži mogućnost verifikacije. Nakon žalbi korisnika, krajnja je cijena pala na 8 dolara, a odlučeno je i kako će dugo očekivana značajka za uređivanje postati dostupna svima.