I opet problemi: Boeing na lokalnom letu u Japanu vraćen zbog pukotine na staklu kokpita

Boeingu ovih dana nikako da krene na bolje. Tek što su stigle vijesti o prizemljenju modela 737 Max 9 u SAD-u, u Japanu je jedan 737 (ne Max) iskusio tehnički problem s vjetrobranskim staklom

Sandro Vrbanus subota, 13. siječnja 2024. u 20:21
📷 Yonezawa-Shi, Wikimedia
Yonezawa-Shi, Wikimedia

Još jedan zrakoplovni incident, s Boeingom 737 u središtu zbivanja, dogodio se ove subote u Japanu. Zrakoplov ranije generacije, Boeing 737-881 Nippon Airwaysa, na letu NH1182, koji je poletio iz Sappora i imao odredište u Toyami, nedugo po polijetanju doživio je tehnički problem.

Posada je, naime, primijetila pukotinu na prednjem staklu kokpita, pa zatražila povratak u zračnu luku New Chitose u Sapporu. Let je ukupno trajao tek oko pola sata, a ozlijeđenih među 59 putnika i 6 članova posade, nije bilo. Isto tako nije zabilježena dekompresija ili neki veći problem.

Let NH1182 📷 FlightRadar24
Let NH1182 FlightRadar24

Ipak, vijest o incidentu vrlo brzo se proširila svijetom, budući da je riječ o zrakoplovu Boeinga, linije 737, o kojima se u posljednje vrijeme mnogo piše u kontekstu tehničkih problema. Uzrok pukotine na staklu za sada nije poznat.

S druge strane svijeta, pak, cijela flota Boeinga 737 Max 9 u SAD-u ostaje prizemljena, nakon što je jedan zrakoplov Alaska Airlinesa u letu ostao bez panela trupa, a problemi s kvalitetom proizvodnje otkriveni su na još sličnih primjeraka.