TradingView - popularna platforma za praćenje tržišta koju koristi više od 50 milijuna korisnika

TradingView je jedna od najpopularnijih platformi namijenjenih svima onima koji sudjeluju na tržištima kapitala, a nudi aktualni pregled svjetskih burzovnih indeksa, dionica, budućnosnica te kripto valuta zajedno s odlično osmišljenim grafikonima i najvažnijim novostima…

Matija Gračanin ponedjeljak, 10. srpnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv TradingView 
Namjena Poznata platforma za praćenje tržišta kapitala
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 19,78 eur mj (Pro), 37,83 eur mj (Pro+), 75,52 eur mj (Premium)

Riječ je o još jednoj platformi koja nudi i mobilnu aplikaciju putem koje je moguće pratiti aktualna događanja u svijetu tržišta kapitala. Ono što TradingView čini posebno zanimljivim, svakako je činjenica da se nameće kao odlično rješenje za one koji tek ulaze u svijet investiranja i različite financijske instrumente, ali i onima kojima postupak tehničke analize nije nepoznat.

Štoviše, uz odlično osmišljene grafikone koje je moguće koristiti na različite načine, tu je i čitav niz raznovrsnih podatka korisnih upravo onda kada se informirano želi donijeti odluka o tome hoće li se investirati u neku od dionica, kriptovaluta i drugih financijskih instrumenata dostupnih na tržištima kapitala.

Zgodno je to što je moguće napraviti vlastiti prilagođenu listu instrumenata koje se želi pratiti, a onda za svaki pregledavati sve dostupne informacije i grafikone te samostalno provoditi detaljnu analizu. Osim toga, TradingView nudi i aktualne novosti iz svijeta financija i općenito tržišta kapitala, a tu je i poseban segment s idejama.

U tom se djelu mogu pročitati zanimljive analize financijskih stručnjaka kao i brojni drugi članci koji će posebno biti zanimljivi onima koji te ulaze u svijet investiranja. Naravno, mogućnosti ima još, pa se TradingView doista nameće kao još jedna od aplikacija koju bi svaki investitor trebao imati na svojem pametnom telefonu.

Sasvim očekivano, za puni doživljaj onoga što TradingView može ponuditi, potrebno je i plaćati pretplatu za naplatna izdanja koja donose proširene mogućnosti. Tako izdanje Pro stoji 19,78 eura mjesečno, izdanje Pro+ stoji 37,83 eura mjesečno, dok najopremljenije izdanje Premium stoji 75,52 eura mjesečno.