Photoleap - mobilni editor slika ponajprije namijenjen kreativcima

Aplikacije koje su namijenjene doradi fotografija na mobilnim telefona snažno su zastupljene u službenim trgovinama aplikacija, no malo koja se može usporediti s razinom kreativne slobode kakvu može ponuditi Photoleap…

Matija Gračanin ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Photoleap  
Namjena Mobilni editor slika
Android Nema
iOS App Store
Cijena Besplatan / 25 USD godišnje ili 650 kn jednokratno (Pro)

Premda je u suštini riječ o univerzalnom mobilnom editoru fotografija za iPhone i iPad, Photoleap nekim svojim karakteristikama definitivno odskače od ogromnog broja aplikacija koje se specijaliziraju za uređivanje slika izravno na pametnim telefonima i tabletima.

Nekoć je ova aplikacija bila poznata pod nazivom Photofox, a premda je promijenila ime, njezine izdašne mogućnosti nisu se smanjile. Štoviše, krcata je alatima koje će najbolje znati iskoristiti kreativci koji već imaju iskustva u stvaranju digitalnih kreacija kombinirajući mnoštvo efekata, tehnika i fotografija.

Dovoljno je samo reći da Photoleap podržava slojeve pa je lako moguće kombinirati više slika  stvarajući nešto sasvim novo i originalno primjenjujući različite transformacije i modalitete stapanja slojeva uz primjenu efekata. Tu su i alati koji će posebno biti korisni dizajnerima kao i različiti stilski elementi, dodaci, filtri, fontovi, pozadine i drugo.

Osim toga, Photoleap je i više nego dovoljno opremljen i sposoban izvoditi razne korekcije na fotografijama te omogućava da se poigra s drugim alatima i da se ugađaju razni parametri fotografije  kako bi se u konačnici postigao željeni efekt. Sa slika je i lako uklanjati neželjene dijelove, izdvajati objekte i uklanjati pozadinu, kolorizirati slike, izrađivati kolaže i štošta drugo.

Da bi stvar bila još bolja, dio je mogućnosti besplatan, no kako bi se raspolagalo svime čime se Photoleap može pohvaliti, potrebno je plaćati godišnju pretplatu za izdanje Pro koje stoji 25 dolara godišnje. Oni koji bi izbjegli plaćanje pretplate, Photoleap mogu kupiti za nemalih 650 kn jednokratno.