Fast Scanner - još jedna aplikacija koja smartfone pretvara u mobilne skenere

Pametni telefoni imaju sve kvalitetnije kamere, a to znači da aplikacija koje ih pretvaraju u praktične mobilne skenere zapravo odrađuju sve bolji posao. Ovo je još jedna aplikacija koja posao skeniranja u pokretu čini ugodnim iskustvom…

Matija Gračanin četvrtak, 6. travnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Fast Scanner 
Namjena Pretvara smartfone u mobilne skenere
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 4,25 eur

Fast Scanner je solidna aplikacija koja će pametne telefone pretvoriti u praktične mobilne skenere koja ne samo da će poslužiti za kvalitetno skeniranje klasičnih dokumenata, nego i za fotografije. Premda se možda ne može pohvaliti raskošnim mogućnostima kao neke druge aplikacije istoga tipa, ono čime raspolaže većini će biti i više nego dovoljno.

Nudi nekoliko načina skeniranja i to skeniranje individualnih dokumenata, skeniranje u slijedu, te poseban modalitet koji je namijenjen skeniranju osobnih iskaznica. Dakako, aplikacija koristi kameru ugrađenu u pametni telefon, a sve počinje tako da se kamera uperi u dokument koji se želi skenirati i fotografira ga se putem aplikacije.

Nakon toga je moguće preciznije odrediti rubove dokumenta, a nakon toga ostaje odrediti kontrast dokumenta što je posebno korisno ako je riječ o klasičnim dokumentima na kojima prevladava tekst. U konačnici je moguće dobiti izgled dokumenta na kojemu se naglašeno može vidjeti tekst, ali su tu i drugi modaliteti.

Skeniranje dokumente je kasnije moguće vlastoručno potpisati, a tu je i mogućnost prepoznavanja tiskanoga teksta koje aplikacija obavlja relativno korektno. Dokumenti će biti snimljeni kao PDF, mogue ih je snimiti na Dropbox, Google Drive ili OneDrive, a zgodno je i to što je slike moguće uvoziti iz galerije, pa je aplikaciju moguće iskoristiti i za konverziju slijeda slika u PDF.

Dakako, mogućnosti i manjih značajki ima još, a svakako je zgodno i to što se aplikaciju može koristiti besplatno, ako se mogu tolerirati nepersonalizirani oglasi. U suprotnom, aplikaciju valja platiti 4,25 eura jednokratno.