Device Info - pregled hardverskih mogućnosti Android telefona s nekim praktičnim mogućnostima

Riječ je o još jednoj aplikaciji namijenjenoj Android telefonima koja otkriva sve hardverske mogućnosti samoga pametnog telefona, a nudi i prikaz niz drugih informacija kao što su podaci koji se prikupljaju s integriranih senzora u stvarnom vremenu…

Matija Gračanin utorak, 11. srpnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Device Info 
Namjena Pregled hardverskih mogućnosti telefona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan 

Device Info na prvi je pogled samo još jedna od relativno brojnih aplikacija koje nude uvid u hardverske i softverske mogućnosti Android pametnih telefona, no koja ipak nudi i neke dodatne praktične mogućnosti koje se u nekim sličnim aplikacijama ne mogu pronaći.

Nudi sve ono što bi se očekivalo do aplikacije ovoga tipa, a tu je detaljan prikaz informacija o modelu pametnog telefona, ID uređaja, opći podaci o hardveru, zatim podaci o sustavu, o procesoru, radnoj memoriji, arhitekturi, o pohrani (moguće je analizirati zauzeće unutarnje memorije telefona), ali i podaci o bateriji, kameri, senzorima i ostalog što se nalazi u pametnom telefonu.

Međutim, Device Info nudi i neke dodatne mogućnosti. Na primjer, kod prikaza svih instaliranih aplikacija, za svaku je moguće izvesti i onda s drugima podijeliti APK, snimiti ikonu te pregledati datoteku Android Manifest.xml te još pokoji detalj. Tu je i prikaz temperatura za različite komponente unutar telefona pri čemu se temperature prikazuju u stvarnom vremenu.

Osim toga, tu je i pregled podataka prikupljenih sa senzora (također u stvarnom vremenu), čitav niz testova kojima se može provjeriti ispravnost komponenti telefona, zatim pregled mrežnih postavki, pregled lokacije zajedno s prikazom satelita na mapi i štošta drugo.

Konačno, tu su i zgodno napravljeni widgeti za prikaz osnovnih informacija, a podaci o bateriji, pohrani i zauzeću radne memorije mogu biti prikazani i na kliznom panelu s notifikacijama. Aplikacija je besplatna, no relativno agresivno prikazuje oglase što se nekima sigurno neće dopasti. Ipak, oni koji traže sposobnu besplatnu aplikaciju za pregled hardverskih mogućnosti Android telefona, upravo su je pronašli.