DeepL Translate - zgodno napravljena aplikacija za lako prevođenje između 28 jezika

Iako su najpopularnija rješenja za prevođenje ona koja besplatno nude tehnološki giganti kao što su Google i Microsoft, postoji i niz možda nešto manje poznatih alternativa koja itekako mogu biti korisna. Jedna od takvih je upravo DeepL Translate…

Matija Gračanin petak, 12. kolovoza 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DeepL Translate
Namjena Prevođenje između 28 jezika
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

DeepL Translate je potencijalno vrlo koristan servis i aplikacija za prevođenje između 28 jezika koja se, prije svega, ističe zgodno osmišljenim sučeljem, solidnom kvalitetom prijevoda i činjenicom da je aplikaciju iznimno jednostavno koristiti (djelomice i stoga što se baš i ne može pohvaliti ogromnim mogućnostima).

Ono što bi joj neki odmah mogli zamjeriti, svakako je činjenica da među podržanim jezicima nema i hrvatskog, no to ne znači da ova aplikacija neće biti korisna. Naime, s jedne strane, omogućuje prevođenje unesenog teksta pri čemu će i automatski pokušati prepoznati o kojem je jeziku riječ, dok je s druge strane aplikaciju moguće koristiti i za prevođenje govora i slika.

Stvarčica radi očekivano jednostavno; samo valja utipkati tekst koji se želi prevesti i ubrzo će se pojaviti prijevod s nekoliko i predloženih alternativa (prilično zgodno). Na sličan način funkcionira i prevođenje kamerom ugrađenom u pametni telefon.

Kamera se uperi u tekst koji se želi prevesti (najprije je potrebno izabrati odgovarajući jezik), zatim se fotografira nakon čega će tekst na slici biti automatski prepoznat i preveden. Izvorni i prevedeni tekst se može poslušati klikom na ikonu zvučnika, a prevedeni tekst je moguće i kopirati ili podijeliti s drugima.

Bilo kako bilo, oni koji traže alternativu dobro poznatim aplikacijama i servisima za prevođenje, svakako bi trebali provjeriti je li DeepL Translate aplikacija kakva ima je potrebno. Uostalom, sama aplikacija je posve besplatna.