Najavljena nova Indiana Jones igra na kojoj rade tvorci Wolfensteina

Razvojni tim MachineGames ima čast napraviti novu igru u svijetu Indiane Jonesa, a igra će izaći u suradnji s Lucasfilm Games

Mateja Šop srijeda, 13. siječnja 2021. u 06:00

LucasArts je 2013. godine, nakon što je godinu dana prije toga prešao u ruke Disneyja, zatvorio je svoja vrata. Jučer je vlasnik objavio kako će novo ime, koje su igrači vezali s kultnim point and click avanturama kao što su Monkey Island, Grim Fandango, Day of the Tentacle i Full Throttle, uz brojne Star Wars igre, biti Lucasfilm Games. Iako uz izvornu najavu nisu objavili informacije o novim projektima, već samo prikazali pregled Star Wars igara, nismo mislili da će tako skoro nešto podijeliti.

Bethesda je putem društvenih mreža objavila kako jedan od njihovih timova, MachineGames, radi na novoj Indiana Jones igri i to upravo u suradnji s Lucasfilm Games. Razvojni tim poznat po novim Wolfenstein pucačinama pozabavit će se potpuno novom pričom, pa ćemo vidjeti kako će bič i šešir pristajati nekoj novoj verziji Indyja.

Zasad se radi samo o obavijesti da je igra u izradi, a timovi i izdavač će više detalja objaviti kada budu spremni. Budući da je Microsoft prošle godine kupio Bethesdu, preostaje za vidjeti hoće li ova igra biti privremena ekskluziva za Xbox konzole i PC ili će u cijelosti zaobići Sonyjev PlayStation 5. Zasad nema službenih stranica, ali čim ekipa objavi više detalja, prenijet ćemo vam.