CIA-ini dokumenti o NLO-ima javno dostupni

Američka obavještajna agencija sudski je bila primorana dostaviti sve podatke o neidentificiranim letećim objektima primijećenima zadnjih desetljeća, pa po njima sada i sami možete vršljati

Sandro Vrbanus petak, 15. siječnja 2021. u 06:00

Internetska stranica The Black Vault inače objavljuje javno dostupne, ali teško dobavljive dokumente američkih vlasti. Njihovo najnovije otkriće jest CD ROM s CIA-inim podacima o neidentificiranim letećim objektima koje im je ova obavještajna agencija morala deklasificirati i dostaviti uslijed sudskih postupaka i službenih zahtjeva. Vlasnik stranice, John Greenewald Jr., godinama se borio za ove dokumente, da bi ih napokon dobio prošle godine, digitalno obradio, te stavio svima na raspolaganje prošloga tjedna.

Radi se ovdje o nekoliko tisuća stranica službenih CIA-inih zapisa povezanih s fenomenima poznatima kao NLO, nastalih od 1996. na ovamo. Neke informacije u njima su i starije, pa datiraju još u osamdesete godine prošlog stoljeća. U konačnici na stranicama The Black Vaulta moguće je pronaći podatke koje je CIA skupljala proteklih 3-4 desetljeća, sve u pretraživim .pdf dokumentima.

Razotkrivanje CIA-inih tajni

CD ROM koji je CIA dostavila
CD ROM koji je CIA dostavila

Ima tu korespondencije, izvješća o susretima s neidentificiranim objektima na nebu, priča o tajanstvenim eksplozijama i sličnih dokumenata. Javnost sada može po njima prekopavati i tražiti sve što bi se moglo dovesti u vezu s eventualnim kontaktom s izvanzemaljcima (iako, za sada, nema takvih naznaka).

Greenewald je obećao uskoro izraditi i detaljniju video prezentaciju najzanimljivijih pronalazaka. Ova se arhiva sastoji od nešto manje od tri tisuće stranica, dok na istom webu možete pronaći ukupno preko 2 milijuna stranica koje je ovaj neumorni kolekcionar kroz godine dobio od CIA-e.

Želite li i sami prekopati po CIA-inoj arhivi i vidjeti što su i kako zabilježili o nepoznatim predmetima koji su letjeli nebom nad SAD-om, poveznica na cjelokupnu arhivu je ovdje.

Bitno je napomenuti da ovo nisu isti dokumenti i izvješća koja trenutačno analizira posebna Pentagonova komisija, Unidentified Aerial Phenomena Task Force. Oni se bave nepoznatim letjelicama koje su snimili pripadnici vojske i Ratnog zrakoplovstva SAD-a, a koje bi mogle predstavljati prijetnju njihovoj nacionalnoj sigurnosti. Zaključci ove komisije trebali bi biti poznati do sredine ove godine.

Primjer dokumenta iz ove arhive
Primjer dokumenta iz ove arhive