Meta i UFC za VR Horizon Worlds

Partnerstvo između Mete i UFC-a donosi MMA na Meta Quest platformu kroz posebno UFC-tematsko iskustvo koje služi kao pokušaj da se ljude potakne da se druže na platformi

Tomislav Stanković petak, 4. kolovoza 2023. u 19:55

Što se projekta tiče, glavni direktor za sadržaj i izvršni producent UFC-a Craig Borsari rekao je: "Uspješno smo testirali ovu tehnologiju na nekolicini MMA događaja prošle godine, a sada idemo dalje".

Uzbuđenje MMA akcije uživo prikazano na UFC FIGHT PASS-u, s najboljeg mjesta u kući u Xtadiumu iz YBVR-a (napredne tehnike kompresije i adaptivni bitrate streaming koji prilagođava kvalitetu videa u stvarnom vremenu u skladu s mrežnim uvjetima gledatelja), uskoro stiže u Meta Horizon Worlds, objavljeno je na Meta blogu.

VR će obožavateljima slobodne borbe omogućiti gledanje MMA borbe uživo dopuštajući im da više nego ikada prije budu bliže akcije. Tijekom borbi će također biti moguće mijenjati kutove kamere kako biste dobili najbolji pogled na svaki meč.

UFC zona će nuditi 4K prijenose borbi od 180 stupnjeva, druženja s drugim igračima, virtualnu rekreaciju Octagona i natjecanja u igrama unutar svijeta kako biste dobili “ekskluzivne nagrade koje se mogu otključati” i na kraju postali "član UFC Kuće slavnih".

Lansiranje projekta trebalo bi biti u studenom.