Ljubitelji animea morat će plaćati za gledanje novog sadržaja na Crunchyrollu

Svojevrsna meka za ljubitelje anime sadržaja, Crunchyroll, više neće biti besplatna, čak ni uz 'hrpetinu' reklama koje su bombardirale korisnike

Matej Markovinović ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u 13:25

Streaming platforma za obožavatelje anime serija, Crunchyroll, prestaje biti besplatna. Oni koji žele gledati epizode novih serija, morat će platiti jedan od pretplatničkih paketa koji počinju od 7,99 dolara mjesečno.

Korisnicima, naime, prije ove novosti nije trebala pretplata da gledaju simulcastane naslove. Pretplatnici su ih, podsjetimo, mogli gledati sat vremena nakon premijere u Japanu, dok bi ih oni s besplatnim paketom dobili tek nakon tjedan dana, piše The Verge.

Ljubiteljima animea nije nedostajalo strpljenja, budući da su omiljene serije mogli pratiti u potpunosti besplatno. Štoviše, čak su i pretrpjeli razne reklame kojih je na Crunchyrollu bilo na pretek.

Kako bi se olakšao ovaj nenadani „prijelaz“, Crunchyroll će omogućiti korisnicima da besplatno gledaju prve tri epizode odabranih serija tjedan dana nakon njihovih premijera. No, napominju da će ta „pogodnost“ završiti 31. svibnja.

„Želimo potaknuti što veći broj obožavatelja da istraže nove serije i vide sve prednosti premium paketa“, kažu iz Crunchyrolla ističući da će svi korisnici još uvijek moći besplatno gledati epizode koje su prethodno dodane na platformu.