ChatGPT za Android postao dostupan za preuzimanje u Hrvatskoj

Nakon što je ChatGPT stekao već svojevrsnu popularnost na iOS-u, službena aplikacija za korištenje ovog AI chatbota stigla je na Android

Matej Markovinović utorak, 1. kolovoza 2023. u 11:58
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

OpenAI najavio je u srpnju da će korisnici Androida moći preuzeti ChatGPT putem Googleovog Play Storea. Za preuzimanje aplikacije bilo se moguće predbilježiti, a od sinoć je ona postala dostupna i u Hrvatskoj.

Aplikacija na Androidu funkcionira isto kao i web inačica ChatGPT-a, uz bolju optimizaciju za manje ekrane. Interakcija s AI chatbotom temelji se na razmjeni poruka i sve se sprema na korisničkom računu kojem je kasnije moguće pristupiti na webu i iOS-u.

Pitanja se mogu postavljati i glasom, a moguće je kupiti i pretplatu na ChatGPT Plus koja omogućuje korištenje GPT-4 jezičnog modela te dodatne značajke poput, primjerice, korištenja internetskog preglednika Bing za dobivanje najnovijih informacija.

Uz Hrvatsku, ChatGPT na Androidu postao je dostupan i za preuzimanje u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji. Cijelu listu podržanih zemalja pogledajte ovdje.