Panel rasprava "Roadmap Roulette" – U čemu griješimo kad planiramo razvoj proizvoda?

U Algebri se sljedećeg tjedna održava događanje namijenjeno produktnim menadžerima, na kojem je sudjelovanje posve besplatno, uz prethodnu registraciju

debug.hr srijeda, 15. svibnja 2024. u 10:44

Narednog će se utorka u zagrebačkoj Algebri održati panel rasprava "Roadmap Roulette" na kojoj će stručnjaci za produktni menadžment podijeliti svoja iskustva na temu osmišljavanja i provođenja razvojnog plana u softverskoj industriji.

Panelisti će raspravljati kako tržišne promjene utječu na roadmap i kako tvrtke mogu učinkovito balansirati između kratkoročnih i dugoročnih ciljeve. Dotaknut će se i specifičnih izazova poput usklađivanja timova, prilagodbe korisničkim zahtjevima i predviđanja tehnoloških trendova koji oblikuju industriju. Segment rasprave bit će posvećen neuspjehu u razvojnim planovima tijekom kojeg će panelisti podijeliti što su naučili iz tih iskustava.

Program Productopia

Ova panel diskusija je treća u nizu u programu Productopia, posvećenom različitim temama iz područja IT-ja s fokusom na proizvodni menadžment. Cilj događanja je izgradnja kulture otvorenosti i učenja iz grešaka kao ključnog elementa za napredak u dinamičnom okruženju IT industrije.

"Productopia je serijal događanja koji okupljaju produktne menadžere, ali i inženjere i dizajnere kako bismo razmijenili praktična iskustva. Ne želimo ovisiti isključivo o stručnoj literaturi koja se temelji na utopističkim teorijama koje je često nemoguće primijeniti u praksi. S obzirom na to da svaka tvrtka ima svoj način osmišljavanja i provođenja razvojnog plana ili roadmapa, pozvali smo stručnjake iz poznatih hrvatskih IT tvrtki da razjasne je li roadmap koristan alat ili uteg", objasnio je jedan od organizatora Productopije i produktni menadžer Matija Martić.

Na diskusiji će sudjelovati Danijel Čižek, Principal Product Manager iz Syskita, Tea Meštrović, Director of Product iz Televenda, Bruno Ilišević, Product Manager iz Productivea te Matija Martić iz Productopije u ulozi moderatora.

"Produktni se manageri susreću s nizom izazova pri kreiranju roadmapa, tako da je iznimno važno imati platformu poput Productopijinog Meetupa gdje možemo otvoreno raspravljati o stvarnim izazovima s kojima se susrećemo. Ovakva okupljanja nam omogućuju dijeljenje praktičnih iskustava i rješenja iz prakse. To je izvrsna prilika za sve nas da učimo jedni od drugih i na kraju postanemo bolji produktni manageri", dodao je Danijel Čižek.

Panel rasprava odvija se 21. svibnja s početkom u 17:30 sati u Algebrinom kampusu. Sudjelovanje je besplatno uz prijavu putem ovog linka.