Hrvatski Telekom započeo postupak službenog izravnog pripajanja Iskona

Početkom sljedeće godine kompanija Iskon Internet će postati dijelom Hrvatskog Telekoma, koji je putem HT holdinga ionako bio njihov 100%-tni vlasnik. Iskon Internet ostaje nezavisan brand unutar grupe

Sandro Vrbanus srijeda, 4. listopada 2023. u 13:48

Hrvatski Telekom objavio je ovoga tjedna da nastavlja transformaciju operativnog modela poslovanja te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet d.d. Hrvatskom Telekomu d.d., kao društvu preuzimatelju.

Brand Iskon ostaje

Ciljani je datum stupanja pripajanja na snagu 1. siječnja 2024. godine, pri čemu je predviđeno da Iskon Internet d.d. nastavlja djelovati kao zaseban brend unutar Hrvatskog Telekoma d.d., stoji u službenoj obavijesti.

Iskon Internet d.d. je dioničko društvo čiji je trenutačni 100%-tni vlasnik HT holding d.o.o., društvo u 100%-tnom vlasništvu Hrvatskog Telekoma d.d. Sklopljen je Ugovor o prijenosu dionica društva Iskon Internet d.d., između HT holdinga d.o.o. kao društva prenositelja i Hrvatskog Telekoma d.d. kao društva preuzimatelja, što je pretpostavka za provedbu postupka pripajanja prema Zakonu o trgovačkim društvima i procesu "jednostavnog" pripajanja.

Trenutačno je u postupku upis prijenosa dionica u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu. Hrvatski Telekom d.d. će naknadno objaviti kad Ugovor o pripajanju između Iskon Interneta d.d. i Hrvatskog Telekoma d.d. bude sklopljen.