Nintendo otkrio kada animirani film o Super Mariju stiže u kina

Ljubitelji Super Marija i animiranih filmova imaju se čemu veseliti, jer uskoro stiže dugoočekivani Mario film napravljen u suradnji s već iskusnim animacijskim studijom

Matej Markovinović subota, 25. rujna 2021. u 17:05

Nintendo je još 2018. godine najavio da radi na animiranom filmu s animacijskim studijom Illumination, koji je svoju popularnost stekao napravivši Malce (Minions). Tvrtka od tada nije otkrila nikakve nove informacije, pa se smatralo da rezultata od tog projekta jednostavno neće biti, sve do nedavno.

Naime, tijekom Nintendo Direct prezentacije koja se održala u četvrtak, tvrtka je najavila koji će glumci posuđivati glasove nekim od animiranih likova te su također otkrili i da će film izaći u kina 21. prosinca 2022. godine.

Naime, glumački, odnosno „glasovni sastav“ uključivat će razne zvijezde Hollywooda – Chris Pratt kao Mario, Jack Black kao Bowser, Charlie Day kao Luigi, Anya Taylor-Joy kao Princeza Peach, Seth Rogan kao Donkey Kong, Keegan-Michael Key kao Toad, Fred Armisen kao Cranky Kong, Kevin Michael Richardson kao Kamek i Sebastian Maniscalco kao Spike.

Foto: Nintendo
Foto: Nintendo

Nintendo je također istaknuo da će se kao lik iznenađenja pojaviti i Charles Martinet, koji je više od trideset godina posuđivao glas Mariju u popularnim videoigrama. Film će režirati Aaron Horvath i Michael Jelenic s Matthewom Fogelom, piše The Verge.

Detalja o radnji filma još nema, no očekuje se da će se uskoro pojaviti i službeni foršpan koji će otkriti nove informacije.