eKupi uvodi paketomate za brzu i besplatnu dostavu online narudžbi

Prvi eKupi&poKupi paketomat već je postavljen na lokaciji u Buzinu, a tijekom sljedećeg mjeseca očekuje se postavljanje dodatnih 15 paketomata u gradovima diljem Hrvatske

Bug.hr petak, 29. listopada 2021. u 15:33

Porast broja online kupaca i učestalosti online naručivanja veliki su izazovi za internet trgovine u vremenu pandemije. Riječ “beskontaktno” postala je jedan od najčešće korištenih termina u svijetu trgovine. Kako je u svijet online shoppinga ušao i velik broj kupaca koji nisu imali naviku tako kupovati, sada se susreću s različitim izazovima vezanim uz dostavu, npr.  proizvod nije odmah dostupan, treba ga čekati neko vrijeme, proizvod uopće nije dobavljiv i sl. S druge strane, tu su razni „papirići“ od dostavnih službi za preuzimanje paketa u točno određeno radno vrijeme u predefiniranoj poslovnici. Sve to utječe na samo iskustvo online trgovine i očekivanja korisnika.

Nestrpljivost, kada je dostava naručenog u pitanju, je prisutna kod svih. Sve ovo predstavlja izazov za online trgovine koje se trebaju brzo prilagođavati novonastalim trendovima i zahtjevima kupaca.

Paketomati kao siguran i beskontaktni način preuzimanja robe

Domaća Internet trgovina eKupi uvela je novu uslugu dostave paketa na paketomate diljem Hrvatske. eKupi&poKupi paketomati omogućuju brzo i sigurno preuzimanje naručenih proizvoda na tehnološki moderan način. Prvi takav paketomat postavljen je u Buzinu, a tijekom studenog 2021. očekuje se postavljanje na još 15 lokacija diljem Hrvatske. Samim tim eKupi će pokriti glavne gradove poput Slavonskog broda, Karlovca, Siska, Šibenika, Požege, Zadra, Varaždina, Koprivnice, kao i dodatne pozicije u gradu Zagrebu. 

eKupi iznosi podatak kako čak 80% proizvoda koje prodaje na svom web shopu isporučuje upravo s lagera, a ta činjenica dodatno povećava brzinu dostave putem paketomata.

Paketomati postavljeni na različitim lokacijama omogućuju kupcima da do svojih narudžbi dođu brzo u bilo koje doba dana (0-24) ili noći na mjestu koje im najviše odgovara. Kupci neće plaćati dostavu a odabirom proizvoda s oznakom „isporuka odmah“ osiguravaju da ih njihov paket čeka već sljedeći radni dan na željenoj lokaciji.

Skladište u Rugvici: Dodatni paketomati čekaju na postavljanje u drugim gradovima
Skladište u Rugvici: Dodatni paketomati čekaju na postavljanje u drugim gradovima

Kako se preuzima roba putem paketomata

Paketomati su vrlo jednostavni za korištenje – kupac dobiva QR kod putem maila koji skenira na za to predviđenom mjestu na paketomatu ili ručno upiše kod. U tom trenutku dodijeljeni ormarić se otvara, kupac preuzima paket, zatvara ormarić i ide dalje svojim putem.