Procurio navodni datum predstavljanja iPhonea 15

Prema informacijama kojih se 'dočepao' 9to5Mac, američki mobilni operateri zatražili su od svojih zaposlenika da ne uzimaju slobodan dan 13. rujna. Tada bi trebalo biti predstavljanje novih iPhonea

Matej Markovinović subota, 5. kolovoza 2023. u 14:29
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Rujan je tradicionalno mjesec kada Apple održava veliko predstavljanje svoje nove serije iPhonea, a ni ova godina neće biti izuzetak. Prema informacijama koje je dobio portal 9to5Mac, svi modeli iPhonea 15 mogli bi ugledati svjetlo dana 13. rujna, odnosno šest dana kasnije nego što je to bio slučaj s prošlogodišnjom serijom 14.

Naime, nekoliko pouzdanih izvora navodi da su američki mobilni operateri zatražili od svojih zaposlenika da ne uzimaju slobodni dan 13. rujna zbog „velikog predstavljanja mobitela“. Budući da je Samsung nedavno održao svoj Galaxy Unpacked i drugi, veći proizvođači nemaju praksu održavanja važnih predstavljanja u rujnu, sve navodi da je riječ upravo o novim iPhoneima.

Neslužbeni renderi iPhonea 15 i potencijalne cijene u SAD-u.  📷 Foto: Apple Hub
Neslužbeni renderi iPhonea 15 i potencijalne cijene u SAD-u. Foto: Apple Hub

Sudeći prema neslužbenim informacijama, svi modeli iPhonea 15 imat će nešto zaobljeniji dizajn kućišta, tanje rubove oko zaslona i dugo iščekivani USB-C priključak. Obični modeli dobit će Dynamic Island umjesto sad već zastarjelog notcha¸ dok će 15 Pro i 15 Pro Max imati kućište od titana, zbog čega će imati nešto veću maloprodajnu cijenu.

Uz to, Pro modeli trebali bi imati i Appleov A17 Bionic SoC napravljen na 3-nanometarskom proizvodnom procesu i uparen s 8 GB LPDDR5 RAM-a, dok bi obične trebao pogoniti prošlogodišnji A16 Bionic. Očekuje se i da će svi modeli iPhonea 15 imati baterije većeg kapaciteta, što bi moglo rezultirati boljom autonomijom.