Pojavili se prvi renderi Xiaomia 13, stiže dugo očekivana promjena

Nakon tri generacije zakrivljenih, Xiaomi će u svoju nadolazeću seriju flagship mobitela konačno vratiti ravni zaslon uz kojeg će stići i ravni rubovi

Matej Markovinović utorak, 8. studenog 2022. u 11:59
📷 Foto: OnLeaks x Compare Dial
Foto: OnLeaks x Compare Dial

Iako zakrivljeni zasloni daju na prvi pogled „skuplji“ izgled te tako pojačavaju cjelokupni dojam flagship mobitela, mnogi ih korisnici ne vole zbog osjećaja „nespretnosti“ u rukama, skupljeg popravka, težeg stavljanja zaštite na ekran i neželjenih dodira.

Usprkos tome, Xiaomi je u svoje posljednje tri generacije flagship modela, Mi 10, Mi 11 i 12, koristio zakrivljene zaslone. No, ako je za suditi prema najnovijim renderima koje je objavio OnLeaks u kolaboraciji s portalom CompareDial, nadolazeći Xiaomi 13 konačno će pružiti korisnicima dugo očekivani - ravni zaslon.

📷 Foto: OnLeaks x Compare Dial
Foto: OnLeaks x Compare Dial

Naime, po uzoru na iPhone, Xiaomi 13 bi uz ravni zaslon trebao dobiti i ravne rubove, dok će stražnja strana ipak biti blago zakrivljena kako bi mobitel bolje ležao u ruci. Vizualno osvježenje dobit će i sustav kamera, koji će za razliku od onog u Xiaomi 12 seriji, doći u značajno većem, kvadratnom obliku.

Kad je pak riječ o veličini, navodi se da će Xiaomi 13 dolaziti u dimenzijama 152,8 x 71,5 x 8,13 milimetara. Za usporedbu, njegov prethodnik, Xiaomi 12, dolazi u dimenzijama 152,7 x 69,9 x 8,2 milimetara, stoga se može zaključiti da većih promjena u veličini neće biti. To je, dakle, dobra vijest za one koji preferiraju kompaktne uređaje.

O specifikacijama trenutno ništa nije poznato, ali je gotovo sigurno da će nadolazeća Xiaomi 13 serija biti pogonjena Qualcommovim još nepredstavljenim flagship SoC-om, Snapdragonom 8 Gen 2. Više informacija bit će poznato u narednim tjednima.