Coinbase Wallet donosi mogućnost razmjene privatnih poruka

Kako bi korisnici mogli komunicirati izravno na platformi, Coinbase Wallet nudi end-to-end šifriranu razmjenu privatnih poruka za svakoga s CB.ID korisničkim imenom, ENS domenom ili Lens ID-em

Tomislav Stanković četvrtak, 13. srpnja 2023. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Jedan od najvećih kripto novčanika do sada je nudio standardni set funkcionalnosti kao što su kupovina i prodaja kriptovaluta, upravljanje digitalnom imovinom, prikupljanje NFT-ova, povezivanje s web3 web stranicama i aplikacijama temeljenim na blockchainu i dr.

Tome se sada dodaje i značajka razmjene poruka koja će biti temeljena na XMTP protokolu (otvoreni protokol i mreža za sigurnu web3 razmjenu poruka) dajući korisnicima potpunu kontrolu i vlasništvo nad njihovim identitetom i razgovorima.

Na taj će način pokušati riješiti problem slučajnog slanja kriptovaluta na pogrešnu adresu, slanja kriptovaluta nekome tko tvrdi da je vlasnik .eth korisničkog imena koje ne posjeduje ili lažnog online profila na platformama društvenih mreža.

Svaki pretinac pristigle pošte povezan je s jednom adresom novčanika, tako da ako netko ima više različitih adresa kripto novčanika, može imati više pretinaca pristigle pošte na Coinbase novčaniku, prenosi TechCrunch.