Najprodavaniji naslovi na Steamu (1.11. - 7.11.)

Sutra će u prodaju krenuti novo poglavlje serijala Forza Horizon što se odrazilo i na predbilježbe na Steamu na kojem će također biti dostupno od prvog dana

Damir Radešić ponedjeljak, 8. studenog 2021. u 10:05

Dok su prije par godina svoje igre nudili isključivo putem vlastitog servisa, Microsoft je olabavio stavove i ušao u partnerstvo sa Steamom, što im se nesumnjivo isplatilo. Jedan od rezultata je vidljiv i na Steamovoj tjednoj ljestvici najprodavanijih naslova na kojoj je nedavno objavljeni Age of Empires IV zastupljen s dva izdanje, baš kao i Forza Horizon 5 koji izlazi sutra, no predbilježbe za standardnu inačicu su prodajom nadmašile sve ostale konkurente.

Kako smo već pisali u par navrata, nova Forza nas vodi u Meksiko u kojem nas očekuje gomila sadržaja povezanih s jurnjavama, a sudeći po komentarima medija na Metacriticu i vrlo visokoj prosječnoj ocjeni od čak 91 posto, Microsoft je ponovo napravio odličan posao.

Na ljestvici upada u oko i Elden Ring, novi projekt FromSoftwarea koji će biti dovršen tek u veljači, no otvaranje predbilježbi je natjeralo mnoge da već sada rezerviraju svoj primjerak. Kad ga već spominjemo, recimo i kako je Bandai Namco na svojim stranicama objavio dokument iz kojeg je vidljivo koje rezolucije uz koji FPS možemo očekivati na kojoj platformi, a nisu propustili priliku spomenuti i da će igra naknadno dobiti podršku i za Raytracing.