Asus ROG Ally stiže na tržište kao pravi konkurent Steam Decku

Prema trenutno poznatim specifikacijama, Asusova prijenosna igraća konzola, ROG Ally, trebala bi biti jača od Valveovog Steam Decka

Matej Markovinović srijeda, 26. travnja 2023. u 18:05
Asus Rog Ally.  📷 Foto: Asus
Asus Rog Ally. Foto: Asus

Asusov konkurent Steam Decku, ROG Ally, konačno je predstavljen. Prijenosna igraća konzola temeljena na Windowsu 11, pogonjena je AMD-ovim Ryzen Z1 procesorom s RDNA 3 grafikom, uparenim sa 16 GB LPDDR5 RAM-a i 512 GB SSD memorije koja se može proširiti microSD karticom.

Za optimalnu temperaturu prilikom igranja, zaslužan je ROG-ov Zero Gravity sustav hlađenja, koji koristi sustav s dva ventilatora i toplinske cijevi visokog trenja. ROG Ally ima 7-inčni Full HD zaslon osjetljiv na dodir od 120 Hz, koji dolazi s FreeSync Premium podrškom i maksimalno deklariranom svjetlinom od 500 nita.

Iz Asusa navode da se pomoću gumba, palica i zaslona na dodir može jednostavno upravljati Windowsom 11 na ROG Allyju te da igrači vrlo lako mogu pristupiti svim svojim videoigrama i streaming uslugama. Kad je već riječ o upravljanju, tvrtka ističe da je konzola napravljena s posebnim naglaskom na ergonomiju i da teži 608 grama.

Predstavljanjem ROG Allyja, predstavljeno je i specijalno izdanje Armoury Crate sučelja, koje, među ostalom, omogućuje dodatnu prilagodbu kontrola, uvid u detalje videoigre koja se pokreće na konzoli te podršku za Aura Sync. Ostali detalji, poput cijene i kapaciteta baterije, bit će poznati već 11. svibnja.