Kako bi olakšali kupnju kriptovaluta, udružuju se PayPal i MetaMask

Cilj ovog udruživanja je omogućiti korisnicima da odaberu svoje PayPal račune kao opciju plaćanja za kupnju, druge najpopularnije kriptovalute, Ethereuma (ETH) iz aplikacije MetaMask

Tomislav Stanković četvrtak, 15. prosinca 2022. u 19:21
📷 Image: unsplash.com/@querysprout
Image: unsplash.com/@querysprout

MetaMask se ovom suradnjom nada privući više korisnika kojima bi sada trebalo biti još jednostavnije i praktičnije kupovati kriptovalute direktno iz MetaMask aplikacije.

PayPalu ovo nije prvi izlet u svijet kriptovaluta jer su 2020. dali korisnicima mogućnost kupnje, držanja i prodaje kriptovaluta na svojoj platformi, a 2021. dodali značajku "Checkout with Crypto" koja podržava Bitcoin, Litecoin, Ethereum i Bitcoin Cash.

PayPal će također generirati određeni prihod naplatom naknade za trgovanje kriptovalutama, dok će MetaMask uzimati 1% provizije.

Trenutno samo odabrani korisnici iz SAD-a mogu pristupiti ovoj opciji, dok PayPal radi na uvođenju usluge za sve svoje korisnike u SAD-u što se planira dovršiti tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Hoće li značajka postati dostupna i izvan SAD-a ostaje za vidjeti.

"Ova integracija s PayPalom omogućit će našim američkim korisnicima ne samo besprijekornu kupnju kriptovaluta putem MetaMaska, već i jednostavno istraživanje Web3 ekosustava", rekao je voditelj proizvoda ConsenSys Lorenzo Santos u priopćenju za javnost.