Outdooractive - još jedna aplikacija za navigaciju namijenjena biciklistima i planinarima

Outdooractive je još jedna praktična aplikacija koja je namijenjena svima koji obožavaju boraviti u prirodi, a željeli bi pri ruci uvijek imati solidnu navigaciju bez obzira na to koju aktivnost upražnjavali – vozili bicikl, planinarili, trčali ili samo uživali u šetnji prirodom…

Matija Gračanin petak, 23. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Outdooractive 
Namjena Još jedna navigacija korisna pri boravku u prirodi
Android Google Play / App Gallery
iOS App Store
Cijena Besplatan / 29,07 eur godišnje (Pro)

Ponuda aplikacija za navigaciju, kako za vožnju automobilom, tako i onih koje su više namijenjene da budu od pomoći kod raznih aktivnosti na otvorenom, ima mnogo. Outdooractive je još jedna takva aplikacija o kojoj treba razmisliti ako se planira boraviti na otvorenom i to bez obzira namjerava li se voziti brdski bicikl, planinariti, trčati ili uživati u šetnji.

Outdooractive nudi se što je potrebno, a jedna od njezinih ključnih prednosti jest globalna baza ruta za pješačenje, planiranje, biciklističkih ruta i slično. Štoviše, aplikacijom dominira prikaz globalne mape putem koje je moguće filtrirati dostupne rute prema vrstama.

Osim toga, tu je poseban dio namijenjena preciznom planiranju ruta (na mapi je vrlo lako dodavati točke i tako formirati rute), a jednom kada se dođe do željene lokacije i konačno krene pratiti definirana ruta, tu je zgodno osmišljena navigacija kao i mogućnost snimanja čitave rute.

Zgodno je i to što aplikacija može poslužiti i za otkrivanje mjesta koja vrijedi posjetiti, za pronalazak raznog smještaja, restorana i slično. Prikaz mape je moguće mijenjati i dodavati nove slojeve ili mijenjati stil prikaza mape, tu je i podrška za izvanmrežni rad, audio vodič te još brojne druge mogućnosti i neki korisni detalji kao što je BuddyBeacon putem koje se može dijeliti aktualna lokacija s obitelji i prijateljima.

Naravno, samo dio toga je dostupno u besplatnoj inačici, a ako se želi koristiti sve što aplikacija može ponuditi, onda je potrebno plaćati pretplatu koja stoji 29,07 eura godišnje za izdanje Pro (to se izdanje besplatno može isprobavati 30 dana).