Battery Guru - sve što je potrebno za pregled podataka o bateriji ugrađenoj u smartfon

Baterije u pametnim telefonima iznimno su važan element premda mnogi na njih ne obraćaju preveliku pozornost iako bi to trebali. Ovo je aplikacija koja će im upravo u tome pomoći i ne samo omogućiti da doznaju sve o ugrađenoj bateriji, nego i brojne druge informacije…

Matija Gračanin petak, 3. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Battery Guru
Namjena Pruža niz informacija o bateriji u smartfonu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 9,99 eur godišnje ili 1,29 eur mjesečno

Battery Guru još je jedna aplikacija koja omogućava da se kroz jednostavno osmišljeno sučelje prati aktualno stanje baterije ugrađene u pametni telefon baš kao i dobiti čitav niz informacija o samoj bateriji u trenucima kada se ona prazni ili kada se puni, pa tako ocijeniti i njezinu razinu zdravlja, ali i doznati što ima najveći utjecaj na potrošnju baterije.

Odmah nakon instalacije je potrebno odraditi kratku kalibraciju kako bi aplikacija mogla funkcionirati ispravno, a ako nakon toga kapacitet baterije ne nude ispravno detektiran, moguće ga je unijeti ručno. Jednom kada je to obavljeno, moguće je pokrenuti aplikaciju, a odmah će se dobiti pregled stanja baterije.

Preciznije, dobit će se na uvid podataka koliko je vremena zaslon telefona bio uključen, koliko isključen, zatim ukupan broj korištenja pametnog telefona (i pražnjenja baterije), tu je i grafički pregled pražnjenja baterije, niz informacija o samoj bateriji, temperatura te još čitav niz drugih podataka.

Zgodno je i to što će se uz određene segmente informacija moći pročitati nešto detaljnije informacije i tako, primjerice, doznati zašto je važno pratiti temperaturu baterije (moguće je postavljati i alarme) te drugo. U postavkama je u svakome trenutku moguće resetirati statističke podatke koje je aplikacije prikupila te podesiti niz drugih parametara, a tu je i čitav niz dodatnih mogućnosti koje se tiču same baterije.

Osnovna inačica aplikacije može se koristiti besplatno, no moraju se tolerirati reklame, a ako ih se želi riješiti te podržati razvoj aplikacije i njezina autora, onda je moguće plaćati godišnju pretplatu koja stoji 9,99 eura, mjesečnu koja stoji 1,29 eura, tjednu koja stoji 0,89 eura, a oglasi se mogu ukloniti na 24 sata gledanjem video reklame.